Komšić i Bećirović primili Schmidta: Pred BiH su važne sedmice

Vijesti 30. nov 202215:47 0 komentara
Predsjedništvo BiH

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Denis Bećirović primili su visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Razgovarano je o reformama na evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, a posebno u kontekstu preporuke Evropske komisije o dodjeljivanju kandidatskog statusa BiH, što je i podstrek vlastima u Bosni i Hercegovini za dalji angažman u postizanju reformi.

Kako je rečeno, pred Bosnom i Hercegovinom su važne sedmice, sastanci na visokom nivou sa EU tijelima i očekivanja su da se donesu pozitivne odluke za put Bosne i Hercegovine ka EU, koje će i građanima biti ohrabrenje da je evropska perspektiva moguća.

“OHR ima važnu ulogu da bude u funkciji izgradnje demokratske i pravne države koja ubrzanim koracima ide ka EU. Dodano je da se standardi u poštovanju demokratije u EU trebaju primjenjivati i u Bosni i Hercegovini, imajući u vidu pozitivne poruke i preporuke za kandidatski status Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju.

Visoki predstavnik za BiH Schmidt je poželio uspješan mandat članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine i izrazio očekivanje da će saradnja sa OHR-om biti tema narednih susreta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!