Komšić i Džaferović: Poželjno intenziviranje kontakata na svim nivoima

Vijesti 13. okt 202111:47 > 13:18 0 komentara
Anadolija

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Šefik Džaferović sastali su se danas sa Egilsom Levitsom, predsjednikom Republike Latvije.

Susret lidera dvije zemlje je prvi do sada na visokom nivou, te je konstatovano da je dosadašnja bilateralna saradnja bez otvorenih pitanja, ali da je poželjno intenziviranje kontakata na svim nivoima.

Levits je istakao da Latvija podržava integraciju BiH u NATO i Evropsku uniju kao i da su spremni razmijeniti iskustva na putu euroatlantskih integracija i reformi domaćeg zakonodavstva i drugih reformi kako bi pomogli BiH na tom putu.

Predsjednik Latvije izrazio je interesovanje za utiske koje su članovi Predsjedništva BiH stekli nakon Summita EU – Zapadni Balkan u Sloveniji. U tom kontekstu, sagovornici su razmijenili mišljenja o preprekama i prilikama na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Razmijenjena su mišljenja o agresivnom političkom uticaju Rusije na prostor Zapadnog Balkana, i zaključeno da je za Bosnu i Hercegovinu članstvo u NATO-u od suštinskog političkog i sigurnosnog značaja, naveli su iz Predsjedništva BiH.

Komšić i Džaferović su se zahvalili na podršci predsjedniku Latvije i uputili mu poziv da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!