Konaković: Bilo je dosta pogleda ispod obrva na različitim mjestima, ali sve sad dolazi na svoje mjesto

Vijesti 30. okt 202309:35 0 komentara
F.Z./N1

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković oglasio se na društvenim mrežama poručivši da su "propali obavještajci" kreirali laž da su izdali državu, a da sada sve dolazi na svoje mjesto.

“Kad su propali obavještajci palog režima kreirali tezu da smo izdali državu zbog pozicija rekao sam svojim saradnicima da ne brinu puno i da budu strpljivi. Samo su dvije opcije bile moguće”, naveo je Konaković.

Potom je dodao:

“Prva, da se pokaže da smo stvarno izdali i da se pojave dokazi, a druga da su oni smutljivci i lažovi koji se ne libe koristiti naša stradanja, naše tekovine, vjeru, časnu odbranu od agresije i svaki drugi plašt kojim mogu prekriti svoju brutalnu laž koja ima za cilj ostanak na vlasti i dalje pljačkanje svog naroda i slabljenje države. Zato što su bučni i zato što su javnim novcem putem kupljenih medija imali mnogo prostora, uspjevali su neko vrijeme svoje brutalne laži plasirati na mnogo adresa, jedan je dio društva u te laži vjerovao”.

Između ostalog, Konaković je naveo kako sada sve dolazi na svoje mjesto.

“Bilo je dosta pogleda ispod obrva na različitim mjestima, ponekad je zaista bilo neugodno. Sve sad dolazi na svoje mjesto, istina pobjeđuje tu brutalnu laž kao i svaki put zato što “istina vuče snagu iz same sebe, a ne iz broja glasova u njenu korist. Za kraj još dva citata: ‘Možeš lagati neke ljude sve vrijeme, možeš lagati sve ljude neko vrijeme, ali ne možeš lagati sve ljude sve vrijeme.’, ‘Od svih ratnika najjača su dva: vrijeme i strpljenje'”. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!