Konaković, Čović, Nikšić i Kojović stigli na sastanak u Istočno Sarajevo

Vijesti 17. apr 202416:11 0 komentara
F.Z./N1

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, te Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Parlamentu BiH, stigli su u Istočno Sarajevo na sastanak sa predsjednik Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Dodik je ovaj sastanak sa koalicionim partnerima na nivou BiH organizovao nakon današnjeg ročišta na Sudu BiH.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Kazao je da će danas “u još jednom pokušaju da daju šansu evropskom putu Bosne i Hercegovine.

“Mislim da je ovo zadnji pokušaj stabilizacije prije nego što bi se to partnerstvo moglo raspasti. Dakle, očekujemo da riješimo probleme zastoja u radu Doma naroda, koji je blokiran od strane Bošnjaka koji su napustili i time blokirali rad Doma naroda. Da riješimo pitanje nelegalnog visokog predstavnika i njegovih odluka, da ih suspendujemo, i da se dogovorimo da u što hitnijem roku, a to je već moguće sutra, na Predstavničkom domu donesemo zakon o izborima, koji bi utvrdio sve ono što je normalno za jednu zemlju, a to su tehnički nivoi”, rekao je Dodik.

Dodao je i da se CIK treba “razvlastiti”…

“Mora se razvlastiti Centralna izborna komisija, koja je odlukama neleganog Šmita previše dobila neki značaj. Moraju se racionalizovati troškovi u vezi s izborima i mora se obezbijediti da zastupljenost naroda, konstitutivnih naroda, bude vidljiva u izbornim komisijama, kako to predviđaju Ustav i zakon”, istaknuo je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!