Konaković o zabrani ulaska Selme Bajrami u Srbiju: Neka se oglase Vučić i Dačić, da li je to stav države?

Vijesti 24. jan 202411:33 0 komentara
N1 BiH

Pjevačica iz Bosne i Hercegovine Selma Bajrami jučer je zadržana na aerodromu u Beogradu, a potom vraćena u BiH. Naknadno je potvrđeno da je pjevačici zabranjen ulaz u Srbiju, a nakon nastupa u Sarajevu na kojem je rukama pokazivala "dvoglavog orla".

Doskorašnji direktor BIA-e Aleksandar Vulin potvrdio za medije da je lično zabranio ulazak Selmi Bajram.

Ova odluka izazvala je mnogobrojne reakcije, a sve je na konferenciji za medije prokomentirao i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković.

“To što rade u Srbiji je crna rupa. Da li je Vulin taj koji može da donese ove odluke za bilo koga koji izrazi bilo kakav stav. Feđu Štukana su zadržali jer je rekao svoj stav. I mene mnogi kritiju, ali to ne znači da me treba sankcionisati. Sanksionisanje tih ljudi pokazuje da vlasti u Srbiji imaju tu tamnu stranu”, naveo je Konaković.

Potom je dodao:

“Pozivam Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića da se oglase. Da li je ovo vlastiti stav države ili ne mogu kontrolisati sigurnosne sisteme. Ponosimo se svojom demokratijom i nećemo uzvraćati istom mjerom. Mi to ne radimo, sloboda govora je zagarantovana, kao i iskazivanje mišljenja. Ne smije zaboraviti da je Aleksandar Vulin onaj koji je studenticama koje su veličale ratne zločince ponudio stipendiju u Beogradu. Srbija mora reći šta je njeno pravo lice, ono što slušamo o evropskim integracijama ili ovo koje gledamo i doživljavamo sa našim građanima”, kazao je Konaković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!