Konaković sa Fajon: Slovenija će nastaviti podržavati BiH na putu prema članstvu u EU

Vijesti 28. jun 202413:24 0 komentara
MVP BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se danas s ministricom vanjskih poslova Slovenije Tanjom Fajon.

Konaković i Fajon razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i nastavku puta Bosne i Hercegovine prema članstvu u Europskoj uniji kroz ispunjavanje pred nju postavljenih uslova, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH..

“Konaković je naglasio kako je put Bosne i Hercegovine u kontekstu procesa integracija vezan za razvoj ekonomije, ostanka građana u zemlji, investicija koje će kreirati nova radna mjesta i povećati izvoznu moć zemlje. Političkim liderstvom treba to omogućiti na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, integracijom i razvojem Zapadnog Balkana osigurati ekonomski napredak Bosne i Hercegovine ali i regiona”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Fajon još jednom istakla dokazano prijateljstvo Slovenije i Bosne i Hercegovine te da će Slovenija nastaviti podržavati BiH na putu prema članstvu u EU.

Fajon je rekla da reforme znače poboljšanje života građana te da lijepu priču sa odlukom o otvaranju pristupnih pregovora svakako treba nastaviti aktivnim političkim zalaganjem i unapređenjem ekonomskog stanja u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!