Konaković: Schmidt će sigurno intervenisati ako SDA bude blokirala

Vijesti 16. dec 202222:23 0 komentara
N1

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde gostovao je u programu Face televizije kod Senada Hadžifejzovića. Konaković je govorio o mogućnosti da bude novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine te da li će Christian Schmidt intervenisati ukoliko SDA preko Kluba Bošnjaka u Domu naroda Federacije BiH bude blokirala uspostavu vlasti.

S obzirom na to da SDA ima većinu u Klubu Bošnjaka, Konaković je govorio i o mogućnosti da li će visoki predstavnik Christian Schmidt dopustiti blokade ili će potegnuti za bonskim ovlastima.

“Schmidt mora intervenisati, jer napravio je izmjene da ne bi bilo blokada. On mi nije rekao šta će uraditi, ali nema logike da će pustiti blokade te će sigurno intervenisati da deblokira, nekim naknadnim objašnjenjem. Olovkom može šta hoće. Može se desiti da to uradi i prije prijedloga Kluba Bošnjaka. To bi bilo najbolje”, objasnio je Konaković.

Konaković je rekao da će “Osmorka” predložiti ministra vanjskih poslova BiH te odbrane kao i prometa i komunikacija. Poručio je “da su dali SDA još vremena možda bi ih i zaustavili.

“Ne jedu više veliki male, nego brzi spore. To je menadžment novog vremena i o imenima ćemo vrlo brzo. Nije nemoguće da ja budem ministar vanjskih poslova BiH. NiP to zaslužuje”, kazao je Konaković.

SDA je, rekao je Konković, lideru Stranke za BiH Semiru Efendiću nudila poziciju čelnika odnosno premijera FBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!