Kongresnica SAD: Sankcioniranjem Putinovog opunomoćenika šalje se važna poruka

Vijesti 08. jan 202218:46 1 komentar
Ann Wagner (SARAH SILBIGER / AFP / POOL)

Američka kongresnica iz Missourija Ann Wagner komentirala je sankcije koje su SAD izrekle Miloradu Dodiku. Lidera SNSD-a nazvala je opunomoćenikom ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Kontinuirano sam vršila pritisak da se donesu ovakve sankcije Miloradu Dodiku i nadam se da će američka administracija ostati jaka u tome da ga smatra odgovornim za njegove brojne provokacije. Dodik bezobzirno potpiruje podjele i krizu u BiH prijeteći godinama miru i ozdravljenju. Ove sankcije za Dodika, opunomoćenika ruskog predsjednika Putina, šalje važnu poruku – da SAD neće tolerirati akcije koje ugrožavaju budućnost Bosne kao jedinstvene multietničke države”, poručila je Wagner.

Ovaj njen tvit izazvao je brojne reakcije. Dok su je mnogi podržali, bilo je i onih koji su kazali kako sankcije neće donijeti ništa dobro već će omogućiti SNSD-u i Dodiku pobjedu na Općim izoprima ove godine. Također, bilo je i dosta uvredljivih komentara.

Podsjetimo, Amerika je 5. januara proširila sankcije Miloradu Dodiku, a uvela ih je i ATV-u. Ambasador SAD u BiH Eric Nelson je u ekskluzivnom intervjuu za N1 kazao kako su sankcije ovaj put proširene na krug oko Milorada Dodika te da oni neće moći sarađivati sa američkim firmama i bankama ukoliko nastave podržavati Dodika.

Nelson: Zloupotrebe Milorada Dodika su jasne, a nivo korupcije očigledan

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare