Kovačević: O rezoluciji o Srebrenici odlučit će suverene zemlje u UN-u

Regija 14. maj 202419:32 0 komentara

"Postoji nesaglasje u vezi sa glasanjem za rezoluciju o Srebrenici i pretpostavljam da nema konačnog dogovora onih koji su je predložili ili postoji neka bojazan ko bi glasao za nju, ko je protiv, a ko bi bio uzdržan", rekao je za N1 docent FPN-a u Beogradu, Despot Kovačević.

„Sjednica UN-a o Srebrnici je ponovo odložena i to je već drugo odlaganje. Očigledno je da je uzburkala duhove prošlosti u regionu. Ja nisam tačno ni razumio šta su razlozi za odlaganje, ali je očigledno da već postoje političke posljedice i da sve to utiče na odnose u regionu.

Postoji neko nesaglasje, to je evidentno i nema konačnog dogovora. Pretpostavljam da postoji bojazan i ko bi glasao za, ko protiv, a ko bi bio uzdržan. Da su oni koji su je predložili sigurni da imaju većinu sve bi to išlo lakše i brže. Na kraju, kakav će biti epilog svega odlučit će suverene zemlje koje sjede u UN-u“, rekao je u emisiji Dan uživo docent FPN-a Despot Kovačević.

Kovaćević je naveo i da je sjednica UN-a „prilično iznenada odložena“ kao i da je čuo da se kao novi datum spominje 22. maj, ali da ne postoji zvanična potvrda toga.

Opširnije na N1 Srbija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!