Kralj Tvrtko će u Sarajevu dobiti spomenik

Vijesti 07. jul 202212:38 > 12:38 1 komentar
FENA

Načelnik Općine Centar i gradonačelnica Sarajeva potpisali su sporazum o financijskoj podršci izgradnji i podizanju spomenika bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića.

Potpisan sporazum o financijskoj podršci izgradnji i podizanju spomenika Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisali su jučer u sarajevskoj Vijećnici.

Općina Centar će u financijskoj podršci izgradnje i podizanja spomenika bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića sudjelovati sa 50.000 maraka.

Načelnik Mandić pozdravio je izgradnju i podizanje ovog spomenika koji će imati svoju simboliku, ljepotu i povijesnu važnost, priopćeno je iz Općine Centar.

FENA

”Raduje me da Općina Centar i Grad Sarajevo zajednički realiziraju projekt koji za cilj ima sačuvati sjećanje na jednu od najznačajnijih figura u povijesti Bosne i Hercegovine”, kazao je Mandić.

Gradonačelnica Karić istaknula je da zajedno moramo činiti maksimalne napore da sačuvamo sjećanje na velika i značajna imena naše povijesti, među kojima je kralj Tvrtko koji predstavlja povijesno naslijeđe svih građana i naroda BiH.

”Izuzetno mi je zadovoljstvo što je i Općina Centar na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem iskazala zainteresiranost za realizaciju ovoga projekta na čemu smo veoma zahvalni”, rakla je Karić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare