Kriminal u Istočnom Sarajevu: Vraćaju li se 2000. godine?

Vijesti 11. nov 202119:11 > 20:30 1 komentar

Vijesti o automafiji, hapšenjima, privođenjima, pretresima ponovo stižu iz Istočnog Sarajeva. Podsjeća to na razdoblje od prije više od desetljeća, iako načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo uvjerava građane kako se broj teških kaznenih djela smanjuje.

Pretresi i privođenja u zbog ubistva dvojice policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Potraga za osumnjičenim Aleksandrom Macanovićem prije sedam dana u Istočnom Sarajevu. Juče privođenja i pronalazak većih količina droge u Istočnoj Ilidži.

“Mi u kontinuitetu preduzimamo sve mjere i radnje u cilju suzbijanja svih vrsta krivičnih djela pa i ovih najtežih. Imali ste priliku vidjeti da smo u prethodnih pet dana sproveli još jednu akciju kada je u pitanju nedozvoljeni promet i proizvodnja opojnih droga”, kazao je Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo.

Mnogi se pitaju, vraćaju li se 2000-te u ovaj grad kada su se na ulicama sukobili klanovi Đorđa Ždrale i Darka Eleza koji je juče, nakon potpunog priznanja krivice u predmetu Lutka osuđen na 15 godina zatvora.

“Ono što je činjenica, MUP RS i PU Istočno Sarajevo su preuzeli određene aktivnosti kada su u pitanju krivična djela, teška. koja su počinjena u prethodnom periodu i svakako da ćemo u narednom periodu preduzeti sve neophodne mjere i radnje kako bi se ona rasvjetlila”, dodao je.

Desetine uhapšenih, i desetine, na žalost mrtvih obilježili su 2000-te godine u Istočnom Sarajevu. Poslednje ubistvo koje se dovodi u vezu sa sukobom dva kriminalna klana je ono iz 2018. godine kada je ubijen Siniša Miličević zvani Tigar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare