Krišto razgovarala sa Schmidtom: Koraci ka stabilizaciji političkih prilika

Vijesti 30. dec 202210:54 2 komentara
Fena

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt razgovarali su, telefonski, danas o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolija.

Visoki predstavnik čestitao je novoizabranoj predsjedateljici Vijeća ministara BiH i poželio joj sreću u budućem radu.

Sugovornici su razgovarali se o nužnim koracima koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom, stabilizaciji političkih prilika te važnosti brze uspostave izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH. Također, naglašena je potreba jačanja funkcionalnosti institucija BiH, uz predan rad svih domaćih čimbenika i potporu međunarodne zajednice.

Krišto je istaknula kako su kroz smjernice i načela u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na razini BiH za razdoblje 2022. – 2026. godine usvojeni jasni ciljevi čijim će se realiziranjem graditi jaka i stabilna BiH. Među primarnim ciljevima je ubrzanje euroatlantskog puta, koji podrazumijeva jednakopravnost konstitutivnih naroda i svih drugih u BiH.

Razgovaralo se i o nužnim ograničenim izmjenama Ustava kao i izmjenama Izbornog zakona BiH. Krišto je izrazila nadu i očekivanje kako BiH već u sljedećoj godini može ispuniti ključne kriterije i prioritete te otvoriti pregovore za članstvo u Europskoj uniji.

Visoki predstavnik Schmidt pozdravio je planirane korake kao i nužno postizanje usuglašenih ciljeva koji će pridonositi osiguranju političke stabilnosti, jedinstva i mira u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare