Krišto u Berlinu: BiH je neizostavan segment u jačanju regionalne suradnje i integriranja cijelog prostora JI Europe u EU

Vijesti 14. okt 202416:53 0 komentara
F.Z. / N1

U Berlinu se danas obilježava 10. obljetnica osnivanja Berlinskog procesa na kojoj Bosnu i Hercegovinu na najvišoj političkoj razini europskih i regionalnih lidera, predstavlja predsjedateljica Vijeća ministara Borjana Krišto.

Berlinski proces je uspostavljen 2014. godine kao platforma za suradnju na visokoj razini između visokih službenih predstavnika zapadno balkanske šestorke (WB6).

Danas su u Berlinu na razini lidera potpisani Deklaracija o zajedničkom regionalnom tržištu 2025 – 2028 (CRM2) i Sporazum o pristupu visokom obrazovanju i upisu na studije na Zapadnom Balkanu.

Na sastanku lidera predsjedateljica Krišto istaknula je iznimnu važnost Berlinskog procesa koji je prije 10. godina započeo s vizijom koja je doprinijela novoj dinamici europskih integracija regije i dala neosporan zamah ubrzanju reformi svih uključenih zemalja.

“Bosna i Hercegovina nastavlja predano raditi na jačanju regionalne suradnje i pokazali smo se kao pouzdan partner i neizostavan segment u cijelom procesu integracije prostora Jugoistočne Europe u Europsku uniju. Nastavljamo dinamiku koju smo započeli, osobito u razdoblju do konca tekuće godine kako bi ispunili preostali dio reformi i obveza”, istaknula je predsjedateljica Krišto u svome današnjem obraćanju lidera WB6.

Lideri Zapadnog Balkana usvojili novi Akcioni plan za jedinstveno regionalno tržište

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!