“Krivina smrti” u Banjaluci odnosi živote: Svijeće, ruže i srušeni znak kao podsjetnik (VIDEO)

Vijesti 29. apr 202420:28 0 komentara
N1

Saobraćajna nesreća koja se prije nekoliko dana dogodila u Banjaluci, upalila je alarme za hitnu reakciju. Hoće li je biti? Nadležni rade na analizi "šta tačno treba". Za to vrijeme, građani Banjaluke, u strahu. Kako i ne bi, još jedan život izgubljen je na Rebrovačkom mostu.

Svijeće i ruže postavljene su na Rebrovačkom mostu.

Dok se kretala trotoarom, površinom predviđenom za pješake, poginula je pedagogica škole Milana Koprena. Gotovo na isti način, na istom mjestu prije nekoliko godina, život je izgubio slovenački konzul. Na “krivini smrti” kako se naziva, stradao je i student. Od 2011. godine, tri smrtna slučaja i 400 saobraćajnih nesreća. Prolaznici u strahu.

“Pa normalno da sam u strahu. Izbjegavao sam par dana ovuda da prolazim, a prolazim često”, odgovaraju nam.

“Pa kada dijete prolazi, da, koje se ne zna čuvati”, dodaju.

Nemili događaj, mještane naselja Borik, izveo je na ulice.

“Ovdje ima sigurno preko stotinu predškolske i školske djece koja svakodnevno više puta prema vrtićima, školama, u šetnji idu ovim dijelom trotoara, osjećamo se nebezbjednim, moramo posebno da pazimo, nema nikakvog znaka na saobraćajnici, niti znaka ograničenja brzine, brzina je neprilagođena”, naglašava ovo predstavnik stanara Goran Glogovac.

N1

Na problem saobraćajne infrastrukture u ovom dijelu grada, ukazivali su više puta. Upućivali apele. Na više adresa. No, svaki put bez odgovora nadležnih. Ponovo traže:

“Postavljanje radara i ograničenje brzine na 40km na čas, zatim postavljanje zaštitnih ograda sa obje strane trotoara, obilježavanje ovog dijela puta kao žute opasne zone, kao i postavljanje pasarele”, saopštila je predstavnica stanara, Nina Okuka.

Nakon više od 10 godina stigla je reakcija i nadležnih. Od svega nabrojanog, ispunili jedan zahtjev.

Opširnije u priči Žane Kezunović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!