KS BiH: I dalje očekujemo uplatu sredstava obećanih od Vijeća ministara

Vijesti 05. sep 202212:35 2 komentara
N1 / F.Z.

Dan nakon što je košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila aktuelnog prvaka Evrope Sloveniju u trećem kolu Eurobasketa, oglasio se Košarkaški savez BiH navodeći da i dalje očekuju obećana sredstva od Vijeća ministara BiH.

“U danima radosti koju su nam priredili košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine, Košarkaški savez BiH i dalje očekuje uplatu sredstava obećanih od Vijeća ministara BiH”, saopštili su.

Vijeće ministara, na prijedlog predsjedavajućeg Zorana Tegeltije, donijelo je na telefonskoj sjednici Odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

“Odlukom je Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine odobreno 200.000 konvertibilnih maraka (KM) za finansiranje pripreme reprezentativaca BiH pred odlazak na takmičenja i kupovinu avionskih karata za učešće na međunarodnim takmičenjima. Prethodno je Košarkaški savez BiH dostavio Vijeću ministara plan priprema i aktivnosti s finansijskim sredstvima potrebnim za pripreme i učešće košarkaških seniorskih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji na evropskom i svjetskom prvenstvu te mlade reprezentacije BiH”, saopšteno je tada iz Vijeća ministara BiH.

“Pomenuta sjednica je održana 15. avgusta. Danas je 5. septembar. Novac nije uplaćen. I dalje čekamo”, poručili su iz saveza.

Podsjetimo, Košarkaši BiH pobijedili su sinoć u Kelnu u trećem kolu Eurobasketa selekciju Slovenije rezultatom 97:93, došavši na korak do plasmana u nokaut-fazu Evropskog prvenstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare