KS: Vranić naredio Općoj bolnici da vrši PCR testiranja, uputio im oštar dopis

Vijesti 12. jan 202211:26 > 11:36 1 komentar
N1

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić uputio je naredbu Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu da odmah počne s vršenjem PCR testiranja.

U dopisu u koji N1 ima uvid, ministar Vranić navodi kako Opća bolnica posjeduje PCR aparat za analizu uzoraka na Covd-19 kao i odjeljenje za mikrobiologiju s potrebnim kadrom.

“Ukoliko niste u mogućnosti za istim, a da ste imali šest mjeseci da izvršite sve potrebno za obavljanje analize uzoraka na Covid-19 u vašoj ustanovi, biću prinuđen iskoristiti sve svoje zakonske mogućnosti i obavijestiti sva sredstva informisanja o ovom problemu. Ne bih želio ovo shvatiti kao vid opstrukcije u radu i borbi protiv Covda-19“, naveo Vranić.

N1

Dodao je kako smatra da su Ministarstvo zdravstva i Vlada KS kao i ZZO KS učnili više nego što je potrebno da im se omogući urgentno svaka tražena finansijska, kadrovska i materijalna logistika.

“Molim vaš odgovor odmah, u protivnom, poduzet ću sve ingerencije Ministra”, poručio je Vranić.

Dokument je poslan direktoru Opće bolnice Ismetu Gavrankapetanoviću i predsjedniku UO Seadu Želji.

Podsjetimo, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu jučer je uputio dopis ministru Vraniću u kojem traži da se omogući PCR testiranje na koronavirus i u drugim javnim zdravstvenim ustanovama poput Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš, Zavod za javno zdravstvo i JU Domovi zdravlja KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare