Kurt o ubistvu mladog Farisa: Osumnjičeni za ubistvo je od ranije poznat, sita sam u ovoj zemlji od “ranije poznatih”

Vijesti 01. feb 202418:27 3 komentara
N1

Dugogodišnja novinarka Senka Kurt za N1 je komentarisala sigurnosnu situaciju u glavnom gradu BiH nakon ubistva 19-godišnjeg Farisa Pendeka.

“Loše se osjećam, i kao roditelj i kao građanin. Sinoć sam se sjetila da sam od ubistva Denisa Mrnjavca do danas bila previše puta na ulicama. Previše puta smo rekli “Nikad više”. Osumnjičeni za ubistvo je ranije poznat. Ja sam sita u ovoj zemlji “od ranije poznatih”. Meni su svi u ovoj zemlji od ranije poznati. Ponavlja se šnit iz mjeseca u mjesec i dana u dan. Ako to nije nadrogirana i pijana budala koji je ubio mladu doktoricu, jesu neke druge pijane i drogirane budale. Stvarno se pitam ima li uopće razloga planirati ikakvu budućnost u ovoj zemlji? Pričati o obrazovanju, ekonomiji, EU putu?”; kazala je Kurt.

Na pitanje šta se ustvari desilo u društvu, kazala je:

“Mi da sad pokrenemo projekt “Šta nam se desilo” do kraja života ne bismo mogli istražiti. To je jedan miks raznih društvenih pojava koje su se dešavale usput. Tu imate jednu kombinaciju pravosuđa koje nije radilo svoj posao. Nijedan tužitelj nije dočekao kraj mandata”.

“Došli su divlji i istjerali pitome. Kako smo dozvolili da ih istjeraju?”, istakla je Kurt.

“Jedan od problema je što se mi bavimo društvenim mrežama, influensamo i prizivamo da se vrati smrtna kazna. Zašto olako izgovaramo velike riječi? Zašto u javni prostor puštamo razne vrste budala, kriminalce, polusvijet? Podlegli smo najnižim strastima. Pogledajte čim se mediji i portali bave. Mi postajemo životinje koje osnovni nagoni tjeraju”, poručila je Kurt.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare