Lagumdžija: I Izetbegović i Komšić generišu takođe atmosferu straha

Vijesti 24. dec 202118:30 > 19:1021 komentara
Zlatko Lagumdžija
Zlatko Lagumdžija (N1)

Bivši šef diplomatije Bosne i Hercegovine profesor Zlatko Lagumdžija ocijenio je kako Milorad Dodik nije počinio krivično djelo, već ušao u fazu njegove pripreme, a da Željko Komšić i Bakir Izetbegović takođe generišu atmosferu straha. Dodao je kako među bh. patriotama ima onih "koji čekaju da dođe do zamora materijala kako bi rekli valja ovo podjeliti".

“I Bakir Izetbegović i Željko Komšić generišu takođe atmosferu straha, prepadaju nas. Željko Komšić, koji ne može harmonikaša da spriječi da uđe u Predsjedništvo, zašto onda izjavljuje: ‘Ako neće ljudi iz međunarodne zajednice, mi ćemo ga skloniti (Dodika)’. Pa skloni ga kad si u stanju da ga skloniš, šta će ti međunarodna zajednica”, poručio je Lagumdžija.

Dodao je da ne smatra da su u odnosu prema BiH isti Komšić i Izetbegović sa jedne strane i Dodik i Čović sa druge strane, ali kada su njihovi potezi u pitanju da se to čini.

“Mislim da Bakir Izetbegović igra potpuno istu igru, kao i Željko Komšić, njih četvorica su vlasnici naših sudbina”, rekao je sagovornik N1.

“Rekao sam ambasadorima Kine i Rusije da je Dodik kao Karadžić”

Na pitanje voditeljice Emele Burdžović, šta je rekao ambasadorima Rusije i Kine, te ko čuva Dodiku leđa, Lagumdžija odgovara, da ne vjeruje da su to ni Rusija ni Kina. Dodaje da je crvena linija preko koje neće preći ni EU ni SAD – VSTV, OS BiH i UIO BIH.

“Rekao sam da je Dodik kao Karadžić, da divlja, i da ja potpuno ne razumijem ako oni stoje iza njega. Kina je zadnja zemlja koja podržava secesiju. Mogli ste vidjeti intervju Lavrova, Rusija ima protivljenje visokog predstavnika, ali je za očuvanje teritorijalnog, ne podržava secesiju”, poručio je Lagumdžija.

Bivši šef diplomatije Bosne i Hercegovine je prokomentarisao i svoj susret za Harisom Silajdžićem u Istanbulu, kazavši da dijele mišljenje.

“Ovo je sve skupa jedna situacija koja je najgora kada je u pitanju bh. i bošnjački politički faktor, u većem rasulu nije bio. Ni on ni ja nismo odustali da činimo sve što možemo da uradimo sve što možemo, ono što bi trebali da rade oni koji su izabrani”, rekao je Lagumdžija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar