“Lana nikada ne odustaj, ti si najbolja Bosna i Hercegovina” (VIDEO)

Vijesti 20. aug 202220:35 > 21:12 1 komentar
F.Z./N1

Brojni Mostarci, ali i predstavnici vlast raznih nivoa večeras prisustvuju dočeku Lane Pudar koja je postala evropska šampionka u plivanju. Uputili su joj brojne čestitke, ali i obećanje da će ubuduće više ulagati u mlade sportiste, a da će Mostar dobitiu olimpijski bazen.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je kako su Lana i njen tim primjer zajedničkog rada, cilja i zajedništva koji trebaju svi pratiti. Dodao je da iza Lanine skromnosti stoji odricanje, trud, rad i ustrajnost te fokusiranje na cilj.

“U Mostaru je ovo čudo poput mnogih drugih čuda – Bogdana Bogdanovića, braće Karalić, lani Veleža, ove godine Zrinjskoga. Mogao bih u nedogled nabrajati. Izgleda normalno, ali nijedan uspjeh nije slučajan. Danas se ne možemo pohvaliti da smo mi stvorili dobre uvjete, ali isto tako nema niti jedan razlog da to u budućnosti ne popravimo. I to je zalog nama koji vodimo ovaj grad i ovu državu”, rekao je Kordić.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
N1/F.Z.
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Poručio je kako su pripreme za olimpijski baze u toku i da će ga završiti.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić kazao je kako Lana Pudar šampionka srca svih Bosanaca i Hercegovaca.

“Emocije i radosti koje je izuzetno talentirana mlada osoba poklonila ovoj zemlji, su neizmjerno važne za ovaj grad i ovu državu. Osim evropske prvakinje predstavlja i najboljeg predstavnika BiH. Lana nikada ne odustaj, ti si najbolja Bosna i Hercegovina”, kazao je Marić.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić imala je riječi hvale za Lanu i njen tim te poručila kako je Sarajevo i njen grad i da će je uvijek podržati.

“Ovo što ste vi uradili, način na koji ste odgojili našu zvijezdu, našu Lanu, je najveći čin patriotizma. To što ste vi napravili je više nego što je bilo ko uradio u posljednjih 20 godina za našu domovinu. Pokazali ste kak s e iskreno i svim srcem voli BiH. Svi tako trebamo usmjeravati našu djecu”, rekla je Karić.

Premijer FBiH Fadil Novalić na početku govora je izviždan, ali to ga nije omelo. Dao je obećanje da će Vlada FBiH izdovjiti osam miliona KM za izgradnju olimpijskog bazena.

Zvižduci za premijera Fadila Novalića na ceremoniji u Mostaru (VIDEO)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare