Lista 10 najozloglašenijih kriminalaca koje traži FBI: Nagrade su milionske, a predvodi ih žena

Vijesti 27. jun 202420:26 0 komentara
Ignatova

FBI redovno objavljuje informacije o kriminalcima koje traži i nudi velike nagrade za informacije koje dovedu do njihovog hapšenja.

Danas je objavljena informacija da se za informaciju o nestaloj prevarantici na kripto-tržištu porijeklom iz Bugarske Ruja Ignatova. Za informaciju koja bi dovela do njenog hapšenja nudi se nevjerovatnih pet miliona dolara.  Ignatova se traži zbog vođenja masovne prevare koja je pogodila milione investitora širom svijeta.

Ruja Ignatova sebe je nazvala Cryptoqueen. Rekla je ljudima da je izmislila kriptovalutu koja bi bila konkurentna Bitcoin-u i uvjerila ih da ulože milijarde. Onda je, prije dvije godine, nestala. 

Počevši od otprilike 2014. godine, Ignatova i njene kolege su navodno prevarili investitore za milijarde dolara. Ignatova je bila osnivač OneCoin Ltd., bugarske kompanije koja je prodavala navodnu kriptovalutu. Da bi izvršila šemu, Ignatova je navodno davala lažne izjave i predstavljanja pojedincima kako bi privukla ulaganja u OneCoin. Ona je navodno dala instrukcije žrtvama da prenesu investiciona sredstva na OneCoin račune kako bi kupili OneCoin pakete, zbog čega su žrtve slale bankovne transfere koji predstavljaju ove investicije. Vjeruje se da je tokom cijele šeme OneCoin prevario žrtve za više od 4 milijarde dolara. Ignatova je bila glavni lider OneCoin-a do oktobra 2017. 25. oktobra 2017. Ignatova je otputovala iz Sofije, Bugarska, u Atinu u Grčkoj. Ona može putovati s njemačkim pasošem u Ujedinjene Arapske Emirate, Bugarsku, Njemačku, Rusiju, Grčku i/ili istočnu Evropu navodi FBI. 

Kako izgleda trenutno najtraženija žena na svijetu pogledajte i u videu koji je objavio FBI:

Arnoldo Jimenez – ubio suprugu dan nakon vjenčanja

FBI

Arnoldo Jimenez je tražen jer je navodno ubio svoju ženu 12. maja 2012. godine, dan nakon njihovog vjenčanja. Iizbo je svoju ženu na smrt u svom crnom Maseratiju sa četvoro vrata iz 2006. godine, a zatim je odvukao njeno tijelo u kadu njenog stana. FBI za ovoga bjegunca nudi 250.000 dolara nagrade a sumnja da je pobjegao u Meksiko.

DONALD EUGENE FIELDS II

DONALD EUGENE FIELDS II

Donald Eugene Fields II, tražen zbog seksualne trgovine najmanje jednog djeteta u Missouriju, dodat je na FBI-ovu listu deset najtraženijih bjegunaca. FBI nudi do 250.000 dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja.

ALEXIS FLORES

Alexis Flores je tražen zbog njegove navodne umiješanosti u otmicu i ubistvo petogodišnje djevojčice u Filadelfiji, Pensilvanija. Devojčica je prijavljen nestanak krajem jula 2000. godine, a kasnije je pronađena zadavljena na smrt u obližnjem stanu početkom avgusta 2000. godine. Od tada je nedostupan organima gonjenja a ima veze sa Hondurasom.

Omar Alexander Cardenas je tražen zbog njegove navodne umiješanosti u ubistvo muškarca koje se dogodilo 15. avgusta 2019. godine u velikom trgovačkom centru na otvorenom u Sylmaru u Kaliforniji, neposredno pored Los Angelesa. Navodno je na žrtvu ispalio nekoliko metaka iz poluautomatskog pištolja, pogodivši ga u glavu.

YULAN ADONAY ARCHAGA CARIAS

YULAN ADONAY ARCHAGA CARIAS
YULAN ADONAY ARCHAGA CARIAS

Vlada Sjedinjenih Država nudi nagradu do 5.000.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja i/ili osude Yulan Adonay Archaga Carias.

Yulan Adonay Archaga Carias je federalno optužen za reketiranje, zavjeru o uvozu kokaina, te posjedovanje i zavjeru radi posjedovanja mitraljeza. Kao navodni vođa MS-13 za cijeli Honduras, Archaga Carias je navodno kontrolirao kriminalne aktivnosti MS-13 u Hondurasu i pružao podršku i resurse preduzeću MS-13 u Centralnoj Americi i Sjedinjenim Državama vatrenim oružjem, narkoticima i gotovinom. Archaga Carias je također navodno odgovoran za podršku višetonskim utovarima kokaina preko Hondurasa do Sjedinjenih Država i za naručivanje i sudjelovanje u ubistvima članova rivalske bande i drugih povezanih s MS-13.

BHADRESHKUMAR CHETANBHAI PATEL

BHADRESHKUMAR CHETANBHAI PATEL

FBI ga traži zbog ubistva surpuge.  Bhadreshkumar Chetanbhai Patel je tražen jer je navodno ubio svoju ženu tako što ju je više puta udario predmetom dok su oboje radili u prodavnici krofni u Hanoveru, u državi Maryland, 12. aprila 2015.

ALEJANDRO ROSALES CASTILLO

Alejandro Rosales Castillo se traži zbog njegove navodne umiješanosti u ubistvo kolege s posla u Charlotteu 2016. godine. Navodno je prebjegao u Meksiko i oda tada nije dostupan američkim vlastima.

WILVER VILLEGAS-PALOMINO

WILVER VILLEGAS-PALOMINO

Još jedan bjegunac za kojeg FBI nudi čak pet miliona dolara nagrade. Wilver Villegas-Palomino je visoko rangirani član Nacionalne oslobodilačke armije (ELN) i tražen je zbog aktivnosti trgovine drogom za Sjeveroistočni ratni front ELN-a u regiji Catatumbo u Kolumbiji i u Venecueli. Federalni nalog za hapšenje izdat je za Villegas-Palominom u Okružnom sudu Sjedinjenih Država, južnom okrugu Teksasa, odjel Hjustona, 13. februara 2020. godine, nakon što je optužen za narko-terorizam, međunarodnu zavjeru u distribuciji kokaina i međunarodnu distribuciju kokaina.

VITEL'HOMME INNOCENT

Vitel'Homme Innocent, kao vođa bande Kraze Barye, navodno je radio zajedno sa bandom 400 Mawozo, u oktobru 2021. godine, otmičući 17 kršćanskih misionara na Haitiju, uključujući petoro djece, jedno od svega 8 mjeseci. Taoci su držani na nišanu i većina je ostala u zarobljeništvu 61 dan. Bande su tražile otkupninu za svaku od žrtava. Osim toga, pod vodstvom Innocenta, navodi se da je u oktobru 2022. banda Kraze Barye kidnapovala jednog državljanina Sjedinjenih Država na Haitiju i ubila drugog državljanina Sjedinjenih Država tokom pokušaja otmice.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!