Ljudska prava i izazovi gradnje mira u 2023.: Duška Jurišić večeras u emisiji Izvan okvira u 20 sati

Vijesti 18. dec 202312:13 0 komentara
Izvan okvira, N1

Dugogodišnja urednica i novinarka, aktuelna zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine - Duška Jurišić - večerašnja je gošća emisije Izvan okvira.

Šta su izazovi novinarstva nekad i sad? Da li je birala ratno novinarstvo 90-ih godina i šta vidi kao specifično obilježje ratnog izvještavanja danas, iz područja zahvaćenih ratom?

Kako ocjenjuje godinu na izmaku i šta je ono što u 2023. godini izdvaja kao područje izraženog kršenja ljudskih prava, i da li je država pružila adekvatan odgovor? Šta je kontekstualna simbolička težina skrnavljenja vjerskih objekata u povratničkim dijelovima Bosne i Hercegovine? Pokazuju li vjerski dužnosnici interes da budu graditelji mostova? Šta su vijesti s terena?

U konačnici, kako komentira autoritarne metode u odnosu vlasti Republike Srpske prema pitanjima od civilizacijskog značaja te gaji li optimizam spram europskih integracija Bosne i Hercegovine?

Prvi put u emisiji Izvan okvira govori dugogodišnja urednica i novinarka, aktuelna zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine – Duška Jurišić.

Izvan okvira s Nikolom Vučićem ne propustite večeras u 20 sati, samo na N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!