Lovci se okupili na Igmanu: Druženje uz gulaš, kolo, potezanje konopca (FOTO)

Vijesti 02. sep 202316:29 0 komentara
N1

Od ranoga jutra na Velikom Polju na Igmanu, organizovano je tradicionalno druženje svih lovačkih udruženja u Federaciji BiH.

Na suncem okupanoj bh. planinskoj ljepotici, stotine lovaca uživaju u vrhunskom provodu, kroz brojne od ranije planirane sadržaje koje je organizovao Savez lovačkih udruženja BiH.

Sve je počelo defileom, u kojem je učestvovalo preko 40 udruženja iz različitih dijelova BiH, potom su pojedini članovi održali govor.

Onda je krenula zabava. Prije zvaničnih takmičarskih programa, svi prisutni mogli su da uživaju u Državnoj izložbi lovnih pasa CAC Igman 2023. Potom je krenulo takmičenje u pripremanju gulaša.

Svako društvo imalo je mogućnost prijaviti svoju kuharsku ekipu. Sastojke i drva, lovci su pripremili ranije. Takmičenje je organizovano i u bacanju kugle, gdje je svako društvo moglo prijaviti po jednog takmičara iz svojih redova. Ništa manje nije bilo zanimljivo ni ekipno takmičenje u potezanju konopca.

Mirsad Medić, predsjednik lovačkog društva “Bjelašnica” Hadžići za N1 je istakao da je ponosan što je na Igmanu prisutan veliki broj lovaca iz cijele Bosne i Hercegovine.

“Lovačko udruženje “Bjelašnica” iz Hadžića osnovano je 1954 godine. Trenutno broji preko 400 članova, raspoređenih u četiri sekcije. Kao i prethodnih godina, tako smo i ove godine uzeli aktivno učešće na manifestaciji Druženje lovaca “Igman 2023” koju organizuje Savez lovačkih organizacija u Bosni i Hercegovini. Navedenoj manifestaciji prisustvuje oko 150 naših članova, a kao lovstvo i druženje ne poznaje granice sa nama su danas i naši gosti iz lovačkog društva “Fazan” iz Doboja, sekcija Pridjel”, rekao je Medić.

Na koncu, zabave i za one mlađe učesnike, od 2008. godišta, za koje je organizovano pionirsko takmičenje u streljaštvu.

Zabava je nastavljena satima nakon u dobroj atmosferi, a zaigralo se i kolo.

Kako je danas izgledalo druženje stotina lovaca, pogledajte u našoj galeriji.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!