Lukavac: Crveni križ i Telemach organizovali cjelodnevne aktivnosti za mlade

Vijesti 20. aug 202119:13 0 komentara
N1

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana mladih, mladi iz Crvenog križa u Lukavcu i fondacija Telemach, organizovali su cjelodnevne aktivnosti za mlade. Posebno je zanimljivo da u ovom gradu mladi rado pristupaju ovoj humanitarnoj organizaciji i pomažu gdje god treba.

Pomoć starijima, posebno u doba pandemije, edukacija, volontiranje, učešće u brojnim kampanjama i akcijama, pomoć pri vakcinaciji stanovništva, dio su aktivnosti Crvenog križa.

Prijatelji su mi rekli da trebam doći, da je to dobro za mene ali i za druge, da pomognem drugim ljudima. Lijepo je vidjeti kako ljudi reaguju, drago im bude. I mi se ljepše osjećamo jer pomažemo drugima, a tako i sami sebi“, kazao je Kenan Memić, Crveni križ Lukavac.

Crveni križ djeluje u službi humanosti, tj. građana Općine Lukavac kao i regiona. Jedna od aktivnosti je i prva pomoć. Crveni križ nije samo edukacija prve pomoći već djeluje na milion raznih akcija u sklopu humanosti“, izjavio je Adin Hodžić, Crveni križ Lukavac.

Omladinski ogranak Lukavačkog crvenog križ ima 30 aktivnih i 50 pasivnih članova. Mladi su pokazali da nisu samo humani već i kreativni.

U našem gradu imamo iscrtavanje jednog simboličnog murala koji se odnosi prvenstveno na mlade. Ovim putem šaljemo poruku svim mladim sa područja Lukavca ali i mladima širom BiH, da zapravo uvijek imaju neko mjesto gdje se mogu pronaći i djelovati u bilo kojem segmentu društva“, istakao je Bakir Burgić, Crveni križ Lukavac.

Vjerujem da murali postaju sve popularniji. Još to nije nekako na nekom nivou da postane masovno. Mogu poslati sve poruke i divna su vrsta medija“, naglasio je Benjamin Čengić, umjetnik.

Podrška ovim vrijednim mladim ljudima, ali i drugima širom BiH, ne izostaje.

Podržavamo rad omladinskih organizacija koje služe kao pozitivan primjer u lokalnoj zajednici vezano za aktivizam mladih, razvoj životnih vještina i svega onog što u biti predstavlja pozitivnu bh. priču“, potcrtala je Maja Tursunović, Telemach fondacija.

Slične aktivnosti fondacija je podržala u Gračanici i Čapljini, a slijede Konjic, Sanski Most i Mostar gdje će mladi, također, pokazati svoju snagu i energiju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!