Madeleine Albright prihvatila poziv da dođe u BiH

Vijesti 24. jun 202113:42 > 14:24 3 komentara
Madeleine Albright i Bisera Turković
Madeleine Albright i Bisera Turković (MVP BiH)

Bivša državna sekretarka SAD-a Madeleine Albright prihvatila je poziv da dođe u Bosnu i Hercegovinu, kazala je danas ministrica vanjskih poslova BiH, Bisera Turković.

Bisera Turković je na zvaničnom Facebook profilu objavila kako se u Washingtonu sastala sa Madeleine Albright, bivšom državnom sekretarkom Sjedinjenih Američkih Država, predsjednicom National Democratic Institute (NDI) te predsjednicom „Albright Stonebridge“ grupe.

Turković je kazala kako je tema razgovora bila aktuelna politička situaciji u Bosni i Hercegovini i u regionu. Kao i uloga međunarodne zajednice.

“Albright veoma pomno prati dešavanja i učestvovala je na saslušanju u Kongresu SAD-a, a u vezi sa formiranjem politike administracije predsjednika Joe Bidena prema Bosni i Hercegovini i Zapadnom Balkanu”, istakla je šefica diplomatije BiH.

Sagovornice su u dužem razgovoru razmijenile stavove te izrazile očekivanje da će ojačani angažman SAD u Bosni i Hercegovini i regiji biti podsticaj za ubrzavanje reformskih procesa, posebnu u smjeru jačanja države, vladavine prava i borbe protiv korupcije.

Madeleine Albright je prihvatila poziv ministrice Turković da posjeti Bosnu i Hercegovinu te je podržala aktivnosti na euroatlanskom putu Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare