Magazinović: I Dodik i Vučić su imali priliku biti balkanski Willy Brandt, ali su kopija Šešelja i Miloševića

Vijesti 23. maj 202410:52 0 komentara
F.Z. / N1

Današnje usvajanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a će biti međunarodno, glasno i eksplicitno NE revizionizmu, veliko NE veličanju ratnih zločinaca, jasno NE teroru preživjelih i porodica žrtava - napisao je na platformi X poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović.

To je, dodaje, istovremeno i glasno DA dostojanstvenoj i pametnoj borbi koju ti i brojni drugi ljudi vode godinama za njegovanje istine o genocidu u Srebrenici.

“Današnje usvajanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a će biti međunarodno, glasno i eksplicitno NE revizionizmu, veliko NE veličanju ratnih zločinaca, jasno NE teroru preživjelih i porodica žrtava.

To je istovremeno i glasno DA dostojanstvenoj i pametnoj borbi…

To je DA nužnosti obrazovanja o genocidu, jer samo ljudima sa znanjem se ne može podmetnuti iskonstruisani narativ o Srbima kao genocidnom narodu. Samo obrazovanje će pomoći da barem neke nove generacije na Vučićevu i Dodikovu konstataciju da “Srbi nisu genocidan narod” znaju odgovoriti – pa niko ne kaže da jesmo, zašto manipulišete?

I Dodik i Vučić su imali priliku biti balkanski Willy Brandt, njemački kancelar koji je kleknuo pred spomenikom jevrejskim žrtvama iz drugog svjetskog rata, ali su nažalost izabrali biti kopija Šešelja i Miloševića. A jedna od važnih lekcija istorije je da ne možeš raditi iste stvari, a očekivati drugačiji rezultat”, napisao je Magazinović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!