Magoda otkrio šta posjetitelje u novogodišnjoj noći očekuje na Bjelašnici

Vijesti 30. dec 202113:22 0 komentara
N1

Iako je javni doček Nove godine u Sarajevu otkazan, sadržaja ipak, čini se, neće nedostajati, barem na planinama. Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice KS, predstavio je za N1 planirane aktivnosti za doček 2022. godine na planini Bjelašnici i Trebeviću. Najavljuje kako posjetitelje očekuje niz zabavnih sadržaja i spektakularan vatromet, no zabave neće faliti ni u narednim zimskim mjesecima - januaru i februaru.

Dok građane i turiste u drugim većim bh. gradovima, poput Mostara i Banjaluke očekuje javni doček Nove godine, koji, u Mostaru, primjerice počinje već u podne posljednjeg decembarskog dana – u glavnom bh. gradu nema sličnih planova.

Povezane vijesti

Ipak, zabave neće faliti nadomak Sarajeva, na olimpijskim ljepoticama, a predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo naglašava kako se planinama time vraća zabavni karakter, a sve poštujući epidemiološke preporuke.

“Najveći fokus smo stavili za outdoor promociju. Ispoštovali smo preporuke Svjetske zdravstvene organizacije i Svjetske turističke organizacije koje preporučuju boravak na otvorenom. Ono što je godinama manjkalo u KS jeste zabavni karakter na našim planinama”, govori Magoda.

Naglašava kako ove godine to neće biti slučaj.

“Na lokalitetu Bjelašnice i Trebevića imat ćemo niz zabavnih sadržaja. Tokom januara i februara svakog petka, subote i nedjelje imat ćemo jednu od zabavnih grupa, a radi se o stvarno ozbiljnim i zvučnim imenima. To govori koliko smo u tom segmentu otišli daleko”, ističe predsjednik Turističke zajednice KS.

Doček Nove godine na skijama

Za sutrašnji dan na Bjelašnici je planiran doček Nove godine na skijama.

“To je projekat koji radimo sa kompanijom ZOI 84. Posjetioci Bjelašnice imat će noćno skijanje do 2 sata ujutru. Na lokalitetu Babinog dola bit će zabavni sadržaj – DJ će puštati muziku, imat ćemo spektakularan vatromet, to vam ekskluzivno najavljujem. Podižemo kritetije”, poručio je Magoda.

Kakvi su planovi Sarajlija za novogodišnju noć?

Podsjećamo, novogodišnji doček u glavnom gradu Bosne i Hercegovine je otkazan zbog epidemioloških okolnosti, a novac će biti upućen za liječenje djece oboljele od raka.

Epidemiološka situacija je samo jedan u nizu razloga zbog kojih nam Sarajlije odgovaraju kako će najluđu noć provesti u toplini vlastitog doma.

Evo šta su nam imali reći o svojim planovima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!