Maja Dragojević Stojić, Alija Tabaković i Neven Anđelić u “Danu uživo”

Vijesti 09. jul 202415:15 0 komentara
N1

U "Danu uživo" ovog utorka pratimo sjednicu Savjeta ministara NSRS, dešavanja u NSRS, nastavak zasjedanja Skupštine KS. Naši reporteri izvještavaju sa drugog dana Marša mira, ali i iz Potočara gdje danas stiže kamion sa posmrtnim ostacima 14 žrtava genocida u Srebrenici, koji će biti pokopani 11. jula.

Svečana sjednica NSRS, nastavak 10. redovnog zasjedanja entitetskog parlamenta na kome se raspravlja i o konsolidovanom budžetu za prošlu godinu, te najavljena Posebna sjednica na čijem dnevnom redu je Informacija o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije, u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima – teme su o kojima razgovaramo sa Majom Dragojević Stojić, poslanicom SDS-a u NSRS.

O reakcijama na delife kadeta Vojske Srbije u Bratuncu i Prijedoru, atmosferi u Srebrenici uoči obilježavanja 11. jula, lokalnim izborima koji predstoje, slučaju Dragane Čavka – za “Dan uživo” govori zamjenik predsjednika Glavnog odbora SDA, delegat u Vijeću naroda RS, Alija Tabaković.

Rezultate parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji i Francuskoj, predstojeće predsjedničke izbore u SAD, NATO samit u Vašingtonu, rat u Ukrajini i na Bliskom istoku – analizira profesor međunarodnih odnosa Neven Anđelić.

S vama od 16:15 sati – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!