Majka napadnutog maloljetnika u Blagaju: “Ima lakše povrede, ali mi nije jasno ko širi ovakvu mržnju”

Vijesti 26. aug 202412:52 0 komentara

Nedavno je u povratničkom naselju Baćevići i Opine u Mostaru došlo do napada na djecu srpske i bošnjačke nacionalnosti, međutim, na tome se nije sve završilo pa je tako sinoć u Malom polju kod Blagaja napadnut i 14-godišnjak i tom prilikom su mu šestorica napadača skinula majicu Red Army. Njegova majka Ajla Rahimić je tokom resornog državnog ministra Sevlida Hurtića povratničkim mjestima, za medije ispričala šta se sve zapravo desilo sinoć.

Kako je rekla, napad se desio sinoć oko 22:20 sati u naselju navodeći da je njen sin sjedio na klupi sa svojim vršnjacima.

“Imao je na sebi majicu na kojoj je pisalo ‘neka živi Mostar i naša država’ i ta majica je bila okidač da dijete dobije udarce po rukama metalnom palicom. Zaprijećeno mu je da skine majicu koju su uzeli i pobjegli u pravcu kupališta Bunica”, ispričala je majka.

Dalje je pojasnila da je ta majica koja je njenom sinu oduzeta od navijačke grupe Red Army.

“To je Veležova navijačka grupa i taj natpis na majici je slogan. On je maloljetnik ne može biti pripadnik nijedne navijačke grupe, već ide s nama roditeljima na utakmice jer smo fanovi Veleža i ne znam da li je to toliko problem da ti dijete dobije degenek”, upitala je Rahimić.

Drama u Blagaju: Šest osoba napalo mladića, skinuli mu majicu ”Red Army”

Istakla je da joj je sin dobio lakše tjelesne povrede.

“Jer su druga djeca koja su pila vodu u avliji u komšiluku vrištala i počela trčati i onda su izašli svi ljudi i oni su onda u tom trenutku pobjegli. Bilo ih je šest, barem se on tako sjeća kao i to da su imali oko 18-20 godina. Grozno se osjećam. Ne smijem dijete pustiti ispred kuće, ne smije obuću šta želi. Potpiruje se nekakva mržnja ni zbog čega, ne znam šta je u svemu tome za mržnje. Šta je ružno u poruci ‘neka živi Mostar naša država’?”, dodala je.

Cijeli slučaj su prijavili policiji.

“Naravno da jesmo, odmah smo prijavili, a dijete smo odveli u bolnicu gdje su mu uslikali ruku. Noć za dijete je bila ružna. Ne znam kako biste se vi osjećali da vam je dijete nedužno bilo u takvom okršaju. To je dijete koje nikome nikada ružnu riječ nije reklo, bilo je svima primjer što se može i provjeriti, tako da ne znam ko ga je mogao napasti i ko je imao takav motiv i zato vjerujem da je sve to jedna obična hajka. On je opet prošao dobro dok djeca u Opinama (mjesto kod Mostara op.a.). Mogli su biti nož i pištolj pa da dijete jutros oplakujem”, poručila je na kraju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!