Majkić se naljutila na medije: Šta me napadate, imamo obavezu prema NSRS (VIDEO)

Vijesti 23. aug 202212:38 6 komentara
N1

Danas je održana sjednica Komisije za finansije i budžet Parlamenta BiH na kojoj su se usaglašavali tekstovi zakona o PDV-u i akcizama. Dušanka Majkić, delegatkinja Doma naroda PSBiH, ponavljala je kako je Narodna skupština Republike Srpske donijela zaključke o ovome i naložila delegatima i zastupnicima "kako će se ponašati". "Nemam ja tu šta da razmišljam", poručila je.

Istakla je kako su usaglašavanje Zakona o PDV-u uložena dva amandmana, prvi jednoglasno usvojen, a za drugi je četvero bilo “za”, jedno “protiv” i jedno “suzdržano”.

“Može svako da podnese zahtjev za promjenu, bilo je logično da se to odavno uradi u ovoj zemlji za ovih 17 posto i da se o tome raspravlja. Ali, ne radi se to pred izbore da se iskoristi za populizam. Ovo nije rađeno ozbiljno ni odgovorno”, kazala je.

Potom se naljutila kada je došlo pitanje o akcizama.

“Nemam ja šta da mislim kada je to u pitanju. Ono što je Predstavnički dom uradio, da je Dom naroda usvojio na isti način kao oni po hitnoj proceduri. BiH ne bi imala zakon o akcizama. On bi bio izbrisan. To je zakon koji su nezakonit. Haos su napravili. Nigdje ne piše šta se dešava s članom kada prestane potreba da se to uradi. Što nisu uradili to prije godinu dana već sada pred izbore?”, upitala je.

Na pitanje novinarke hoće li podržati amandmane, ljutito je rekla: “Pitate me dječije stvari”.

Na kraju konferencije kazala je: “Šta me napadate kao da sam predstavnik privatnih stavova?! Nemojte da pišete nešto što ne stoji”.

Na pitanje novinarke N1 kako može živjeti među ljudima ,a zagovarati ukidanje akciza na 30 dana i da se od marta to čeka, Majkić je rekla: “Molim vas, što to neko nije rekao kada je to objavljeno 30.3.2022. godine? Svi iz RS su znali za ovo i Mirko Šarović, mogao je reći. Danas je glasao protiv. To je njegova stvar. NSRS je nas birala, imamo obavezu prema njoj i odgovaramo joj”.

Zastupnik Zastupničkog doma PSBiH Saša Magazinović kazao je da ovaj amandman o Zakonu o akcizama nije usvojen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare