Maloljetnik koji je usmrtio policajca bio primjeren učenik, nastavnici tvrde: Nije bilo ni naznake ekstremnog ponašanja

Vijesti 25. okt 202423:51 0 komentara
N1 (Policijska stanica Bosanska Krupa)

Građani Bosanske Krupe, ali i cijele Bosne i Hercegovine su u šoku zbog ubistva i ranjavanja policijskih službenika. Kažu, niko nije mogao ni slutiti da će se nešto ovako desiti. Ekipa RTVUSK razgovarala je s nastavnicima i direktorima osnovne i srednje škole koje je maloljetnjik pohađao. Svi ističu kako je riječ o primjerenom učeniku, s normalnim ponašanjem.

Potresan događaj ostavio je traga na prosvjetnim radnicima koji su direktno ili indirektno radili s učenikom.

Prošle godine maturirao je u Prvoj osnovnoj školi u Bosanskoj Krupi. Direktor ove škole Almir Velić kazao je kako je imao primjereno vladanje i niti jedna njegova gesta nije ukazivala na devijantno ponašanje.

“Bilo je povučeno i mirno dijete, dijete za koje se nije znalo. Bio je proječan učenik i predsjednik razreda zbog vladanja. Ni jednim gestom nismo mogli primijetiti da je dijete odudaralo od nekog lijepog ponašanja”, rekao je Velić za RTVUSK.

Isto je rekao i Adnan Suljanović, direktor srednje škole koju je ovaj učenik pohađao.

“Nije bilo nikakve naznake da bi se pokazala bilo kakva vrsta ekstremnog ponašanja. Nije skretao pažnju na sebe. Vrlo uobičajeno ponašanje koje ne budi bilo kakvu zabrinutost”, kazao je.

Ističe da su učenici svjesni događaja, naoričito u odjeljenju koje je taj učenik pohađao. Ukoliko bude bilo potrebe, ekspertni tim pružit će potrebnu pomoć učenicima.

Kako navodi RTVUSK, prema informacijama građana, majka učenika je na kućnom liječenju nakon što je donirala bubreg svom bratu.

Na području Bosanske Krupe i dalje traju pretresi u sklopu istrage ovog djela koje je glavna tužiteljica USK okarakterisala kao terorizam.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!