Malverzacije u preduzeću “Rad”: Zvanično uhapšeni Nijaz Salamović i Reuf Sulejmanović

Vijesti 14. okt 202411:36 0 komentara
TVSA/LinkedIn (Nijaz Salamović i Reuf Sulejmanović)

Po nalogu postupajuće tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a KS uhapsili su Nijaza Salamovića, direktora komunalnog preduzeća “Rad” i Reufa Sulejmanovića bivšeg predsjednika Nadzornog odbora.

U predmetu je pod istragom još šest osoba, među njima, bivša direktorica (Vera Arnautović op.a.) i članovi Nadzornog odbora u ovom komunalnom preduzeću.

“Sumnjiče se da su u protekle tri godine nezakonito imenovali Salamovića prvo za izvršnog direktora a potom i za direktora preduzeća, iako nije ispunjavao uvjete za ove pozicije. Imenovan je uprkos tome što ih je i Ured za borbu protiv korupcije upozoravao na nepravilnosti prilikom imenovanja. Tako su Salamoviću, koji se sumnjiči da je u cijelom postupku fingirao i radni staž i radno iskustvo na rukovodećim poslovima, omogućili nezakonitu korist u iznosu od oko 120 hiljada maraka, koju je ostvario obavljajući funkcije koje nije mogao niti smio obavljati”, navedeno je iz Tužilaštva KS.

Nezakonitosti u KJKP “Rad”: Priveden i izvršni direktor Željeznica FBiH Reuf Sulejmanović i kadar NS Lejla Dragnić

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, uhapšeni će biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu KS.

Otkriveno za šta se sumnjiči Nijaz Salamović

Akciji hapšenja prethodila je istraga Tužilaštva KS u saradnji sa Upravom policije MUP-a KS i Uredom za borbu protiv korupcije KS.

Imenovanje Nijaza Salamovića za direktora KJKP “Rad” predmet istrage, sumnja se na političku korupciju

Podsjetimo, danas je u akciji MZP-a privedeno osam osoba među kojima su i sadašnji i bivši članovi Nadzornog odbora među kojima je Lejla Dragnić kadar Naše stranke i izvršni direktor Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine Reuf Sulejmanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!