Marija Zaharova: “Srpski svijet” je humanitarni koncept

Vijesti 11. okt 202107:35 5 komentara
Marija Zaharova (N1)

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kazala je kako Moskva smatra da je izjava albanskog premijera Edija Rame o ujedinjenju njegove zemlje sa Kosovom apsolutno neprihvatljiva i da promocija planova o stvaranju "Velike Albanije" narušava bezbjedost u regionu.

“Smatramo da je izjava albanskog premijera o ujedinjenju Albanije i Kosova apsolutno neprihvatljiva. Promocija planova o stvaranju `Velike Albanije` nije u skladu sa odredbama Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN i narušava bezbjednost u regionu”, naglasila je Zaharova, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Vezane vijesti

Prema njenim riječima, posebno je čudno što je kršenje dokumenta koji je od osnovne važnosti za rješenje pitanja Kosova proglašen ključnim ciljem u političkoj karijeri lidera jedne od zemalja regiona Balkana.

Ona je istakla da se slični štetni slučajevi ne uklapaju u kontekst zajedničkih napora Beograda i Prištine o stvaranju zajedničkoj tržišta, koje su preduzeli u sklopu regionalne incijative “Otvoreni Balkan” zajedno sa Skopljem.

Zaharova je navela da se Moskva unaprijed raduje “adekvatnom odgovoru zapadnih tutora Kosova projekta države u izgradnji na ovu drsku provokaciju”.

Ona je izrazila iznenađenje što Zapad nije primjetio ove narušavajuće pozive, dok “usmjerava direktne kritike protiv Beograda zbog humanitarnog koncepta ‘srpski svijet’ koji je opravdan i u skladu sa međunarodnim zakonom”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare