Marković reagovao na Vučićevu posjetu i donacije: Da li ih je sramota

N1

Proslavljeni košarkaš i bivši član reprezentacije Bosne i Hercegovine Nenad Marković bio je vidno razočaran današnjim "nadrealnim scenama" na Aerodromu Sarajevo. On je na zvaničnom Twitter profilu napisao da li je "naše političare sramota naroda koji predstavljaju" što je izazvalo burne reakcije drugih korisnika.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je jutros na sarajevski aerodrom sa donacijom od 5.000 vakcina AstraZeneca protiv korona virusa, koje su namijenjene za vakcinisanje zdravstvenih radnika u entitetu Federacija BiH.

Vučića su na aerodromu dočekali članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a nakon toga je održan sastanak delegacija dvije zemlje.

Prizori sa sarajevskog aerodrom nisu dobro “sjeli” Nenadu Markoviću.

“Gledam ove nadrealne scene sa sarajevskog aerodroma i razmišljam da li je naše odgovorne političare sramota naroda koji predstavljaju!?”, napisao je Marković, što je izazvalo brojne reakcije na Twitteru.

Pojedini su poručili kako “da oni znaju za riječ sramota ne bi mi danas bili tu gdje jesmo. Sve, ali baš baš sve su prodali i iznevjereli za funkcije i lične ekonomske interese”, “kad je njih bilo sramota za bilo šta”, “ova dva naša političara ne mogu zamisliti,pa ja mu ne bih došao na doček kad bi Biden i Merkel i čitav svijet naredio. A ovo je i politički harikiri”…

Inače, Marković je trenutno trener košarkaške ekipe Gaziantepa koja je osma u turskoj Superligi.