Martin Raguž o najavama Schmidtove odluke: Nema uzmicanja

Vijesti 26. jul 202219:14 > 19:18 0 komentara
Martin Raguž za N1

Bivši predsjedavajući Vijeća ministara BiH Martin Raguž smatra kako se visoki predstavnik Christian Schmidt ne bi trebao povući pred pritiscima, te da je previše vremena potrošeno u neuspješnim pregovaračkim procesima.

Martin Raguž, koji je svojevremeno bio i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, aktuelnu politizaciju pitanja zaštite kolektivnih prava naroda vidi kao rezultat kampanje koju treba zaustaviti jer, kaže, BiH pripada i Hrvatima, kao i Bošnjacima i Srbima i svim njenim građanima.

“U ovom trenutku nitko precizno ne zna što se nalazi na stolu. Postoje neki prijedlozi, najave, ali ne i službeni stav OHR-a koji vjerojatno intenzivno provodi konzultacije. Instituciju OHR-a treba razumjeti, ona je tu da čuva mir i stabilnost, kad već to ne čine oni koji su politički odgovorni”, rekao je.

“Poručio bih gospodinu Schmidtu da nema uzmicanja i da ne radi ni u čijem partikularnom interesu, već u interesu zaštite Bosne i Hercegovine sa njezinim konstitutivnim narodima i građanima”, rekao je Raguž za N1.

On iznosi stav da je vrijeme za odgovornost i harmonizaciju, te da niko ne bi trebao opstruirati procese normalizacije međunacionalnih odnosa u BiH.

“Zahtjevi o izmjenama izbornog zakona, koji godinama traju, nisu samo hrvatsko pitanje, već pitanje budućnosti BiH, njezine unutarnje stalnosti. Kolektivna prava konstitutivnih naroda treba standardizirati, a ako neko misli da ih može uništiti, onda je u velikoj zabludi”, smatra Martin Raguž.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!