Mazalica: Crnadak je glasnik svega što smeta političkom Sarajevu

Vijesti 10. feb 202211:42 0 komentara
N1

U Narodnoj skupštini Republike Srpske u toku je oštra diskusija između poslanika dva bloka o Nacrtu Zakona o visokom sudskom i tužilačkom savjetu Republike Srpske. Na diskusiju PDP-ovog Igora Crnatka oštro je reagovao SNSD-ov Srđan Mazalica.

“Drago mi je da se Igor Crnadak ovoliko uzbudio kada je ovaj zakon ugledao svjetlo dana, inače doživljavam Igora Crnatka kao portparola političkog Sarajeva i stranih ambasada i sve ono što on nama govori to su ustvari leci koji iz aviona bacaju strane ambasade i politicko Sarajevo i sve što on pita i što je za njega sporno, to je dobar pokazatelj i glasnik svega onoga što smeta političkom Sarajevu i stranim ambasadama”, rekao je Mazalica istučići da, “ako Crnatku smeta što su predlagači poslanici, to boli i strane ambasade”.

Mazalica je Crnatka optužio i za laž. “Slagali ste da sam rekao da je ovo preporuka Evropske komisije. Ja sam rekao da je Evropska komisija tražila da VSTS bude ustavna kategorija”, rekao je Mazalica ističući da se zakonom o kojem se danas raspravlja ispunjava ta preporuka.

Osvrnuo se i na Crnatkove navode o “partnerstvu SDA ni SNSD”.

“Kako vi znate, jer je bilo tajno glasanje, ko je glasao za črtvrtog delegata u Domu naroda”, upitao je Mazalica konstatujući da Crnatka boli što SNSD ima četiri delegata, jer bi u suptornom “PDP zajedno sa SDA donosio štetne zakone po Republiku Srpsku”.

“Ne možete donijeti štetan zakon, jer nemate dva delegata u Domu naroda i to smanjuje kapacitet za izdaju Republike Srpske SDS-a i PDP-a”, rekao je Mazalica konstatujući kako je zakon o kojem se danas raspravlja “dobar zakon koji će unaprijediti rad sudija i tužilaštava, obezbijediće više transparentnosti i efikasnosti u njihovom radu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!