Mazalica, Sladić, Arnaut, Ramović gosti Dana uživo

Vijesti 21. jun 202212:50 0 komentara
N1

Nakon što je jučer pred NSRS pao veto Milorada Dodika, jer nije dobio podršku opozicije, sjednica se danas nastavlja. Iz Banja Luke je sa nama Srđan Mazalica, SNSD-ov poslanik koji poručuje opoziciji da bi on uvijek glasao za veto koji dolazi od člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

O izvještaju Privremene komisije za rad pravosuđa pri PS BiH danas razgovaramo sa Damirom Arnautom, predsjednikom ovog tijela. Šta je pokazala istraga, koje su preporuke i šta ukoliko se ne budu poštovale? Razgovaramo i o mogućnosti prijevremenog kandidatskog statusa za BiH.

U “Danu uživo” predstavljamo i projekat “Huu” koji se bavi seksualnim nasiljem tokom rata u Bosni i Hercegovini između 1992-1995. i genocida nad Tutsima u Ruandi 1994. godine. ‘Huu’ je virtuelni mnemonički pejzaž zasnovan na ličnim historijama 22 preživjele žrtve, čiji je cilj angažman široke međunarodne publike. Sa nama je Lejla Ramović, Bosanka sa adresom u Holandiji koja je inicijatorica projekta i osnivačica organizacije “Pravda za žene”.

Danas je i zvanično prvi dan ljeta i trajat će do 23. septembra. Dočekali smo ga sa upaljenim meteoalarmima i izuzetno visokim temperaturama. Prognoze za nastavak ljeta danas nam daje meteorolog Nove BH Nedim Sladić.

Naše teme su i u​pis u srednje škole u Kantonu Sarajevo, enormna povećanja cijena bez adekvatne reakcije vlasti, sve češće krađe benzina na pumpama u BiH.

Ne propustite najvažnije vijesti iz svijeta, sporta, kao i ekonomije i biznisa.

Sa vama danas Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!