Mediji tvrde da je potvrđena presuda Novaliću i drugima, oglasili se advokati za N1: “Nama nije ništa stiglo”

Vijesti 26. jan 202420:58 1 komentar
F.Z./N1

Pojedini bosanskohercegovački portali tvrde kako je Apelacioni vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo provestepenu presudu u predmetu "Respiratori", koji je vođen protiv tadašnjeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića, kao i direktora FUCZ-a Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića zbog nezakonitih radnji prilikom nabavke respiratora. 

Naime, mediji navode kako je Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo prvostepenu presudu prema kojoj je Fadil Novalić osuđen na četiri godine zatvora, Fahrudina Solaka na šest godina i direktora “Srebrne maline” Fikreta Hodžića na pet godina.

No, zvaničnih potvrda i informacija o ovome nema.

Kako bi provjerili ove navode pozvali smo i Vasviju Vidović, advokaticu Fadila Novalića, kao i Marselu Bajramović, advokatica Fikreta Hodžića i Fahrudina Solaka.

Međutim, ni branitelji nemaju informacije.

“Bila sam do kraja radnog vremena u kancelariji i do nas nikakava odluka nije stigla. Vi znate da to ništa ne znači, u posljednje vrijeme redovno se dešava da dođe prije u javnost nego kod nas”, kazala je Vidović za portal N1.

Sličnu reakciju imala je i Marsela Bajramović.

“Saznali smo iz medija. Ni optuženi, ni odbrana nema zvaničnu informaciju. Niti smo odluku primili, ako je tačno onda je poraz pravosuđa. Zbog procesnih povreda koje su bili načinjene tokom prvostepene presude. Praksa koja je poražavajuća”, kazala je za portal N1.

Podsjetimo, jedina oslobođena u ovom predmetu je tadašnja federalna ministrica finansija Jelka Miličević za koju nije utvrđeno da je počinila krivično djelo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare