Mehmedović i Tokić ispred Ambasade Rusije, poslali poziv Kalabuhovu

Vijesti 24. nov 202113:38 1 komentar
Šemsudin Mehmedović i Sejfudin Tokić
Šemsudin Mehmedović i Sejfudin Tokić (Srna)

Poslanik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović rekao je danas da od ruskog ambasadora očekuje saradnju sa svim narodima i građanima u državi.

“Tražimo institucionalni dijalog Ruske Federacije i BiH, s ciljem jačanja saradnje i rješavanja svih spornih pitanja u odnosima između dvije zemlje”, rekao je Mehmedović na konferenciji za novinare, koju je zajedno sa Sejfudinom Tokićem održao pred zgradom ruske Ambasade u Sarajevu.

Oni su kritikovali komunikaciju ruskog ambasadora “samo sa jednom partijom i samo sa jednim liderom”, te dodali da očekuju potpunu promjenu odnosa prema BiH.

Mehmedović je istakao da je u proteklim godinama Vlada Ruske Federacije nedvosmisleno podržavala BiH i njen razvoj na putu evroatlantskih integracija.

On je dodao da je na poziv ambasadora Rusije u BiH Igora Kalabuhova za danas dogovoren sastanak, te da će nakon razgovora planirati dalje aktivnosti u vezi sa zahtjevom za njegovim protjerivanjem iz BiH.

Tokić je istakao da ne žele konfrontaciju sa Rusijom, da su svjesni njenog značaja i moći i da su zbog toga i obazrivi u zahtjevima.

Mehmedović je nedavno pozvao na velike proteste pred ruskom Ambasadom i zatražio da se ruski ambasador proglasi personom non grata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare