Mehmedović: Mađarska nam stavlja trake na ruke, postajemo Jevreji

Vijesti 22. dec 202116:25 > 16:29 2 komentara
Šemsudin Mehmedović (N1)

Poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović ocijenio je danas kako Evropska unija još jednom pokazuje da nije izgrađena na temeljima univerzalnih evropskih vrijednost, pogotovo "ulaskom Slovenije, Mađarske i još nekih zemalja koje još nisu ni blizu Evrope".

EU iza kulisa radi na ispravljanju Inzkovog zakona, naveo je on.

Vezane vijesti

“Zašto EU zakoni – zakoni iz EU država o genocidu ne mogu vrijediti u BiH, kao prepisani u Inzkovom zakonu, već moraju biti pisani od onih koji i danas zastupaju politiku koja je stajala iza genocida i UZP-a. Da li je to evropska pravne stečevina? To je historijski presedan: dajete za pravo onoj strani koja je počinila genocid i ratne zločine i koje i danas negiraju, da korigira i piše zakon o negiranju genocida”, kazao je Mehmedović.

To ne može biti ništa drugo do izgradnju modela za neke nove sisteme vrijednosti i za buduće sukobe. I signal, globalni politički signal da su Bošnjaci, iako evropski narod, niža rasa koje Orban može ponižavati, zaključio je državni poslanik.

“Mađarski premijer Viktor Orban jučer je održao konferenciju za novinare u kojoj je, između ostalog, kako to na društvenim mrežama prenosi predstavnik njegovog ureda Zoltan Kovacs, izjavio kako je izazov sa BiH kako integrirati zemlju sa dva miliona muslimana (Bošnjaka). Mađarska nam stavlja trake na ruke – Bosanski muslimani postaju evropski Jevreji. Ovim postupkom, učešćeem i koordinaciji sa zastupnicima genocida u BiH EU je uradila tačno ono što je Milanović svo vrijeme pričao. EU pravi top listu genocida. Mini genocid, lokal genocid … rangiranje genocida. I tjera žrtve genocida, ratnih zločina i UZP-a da sa osobama i politikama koje se slikaju sa Kordićem i njeguju djela Karadžića i Mladiča, dogovaraju tekst Zakona o negiranju. Valjda će neko iz EU shvatiti da bi neonacisti mogli zatražiti da EU države korigiraju svoje zakone o negiranju geonocida, zločina i govoru mržnje. Ili, da je napravljena „greška“ što sa nacistima EU nije dogovarala slične zakone”, naveo je Šemsudin Mehmedović.

Ovim potezom EU je, kao i Orban, svrstala Bošnjake i sve evropske muslimane u nižu rasu, ocijenio je poslanik i dodao kako taj datum treba početi obilježavati, ocijenio je poslanik..

“Bosanske žrtve genocida su jedine na svijetu natjerane od EU da pregovaraju sa onima koji su počinili genocid i danas ga negiraju i promoviraju o donošenju Zakona o negiranju genocida. To je autoportret EU”, stoji na kraju reakcije Šemsudina Mehmedovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare