Melisa Bel iz CNN-a gošća N1 i ovogodišnjeg Weekend Media Festivala u Rovinju!

Vijesti 13. sep 202410:29 0 komentara
N1

Vrhunska novinarka CNN-a Melisa Bel biće ekskluzivna gošća N1 na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu u Rovinju.

Melisa će učestvovati na panelu “Snaga i važnost news kanala u doba populizma i lažnih vesti” koju, povodom 10 godina postojanja organizuje regionalna news platforma N1. Ona će se pridružiti direktorima N1 iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine – Igoru Božiću, Tihomiru Ladišiću, Katji Šerugi i Amiru Zukiću i zajedno će analizirati kako globalni i regionalni mediji mogu da održe vjerodostojnost i nezavisnost u vremenu kada su pod neviđenim pritiscima.

Sa iskustvom od skoro 30 godina u novinarstvu tokom kojih je izvještavala sa najvažnijih globalnih događaja, ona će pričati o tome kako populistički lideri manipulišu informacijama i kako CNN kao medijski gigant uspJeva da se odupre talasu dezinformacija.

Melisa Bel se pridružila CNN-u 2016. godine, postavši ključna figura u izveštavanju sa globalnih događaja od najvećeg značaja. Gledaoce je informisala o najvažnijim dešavanjima u Evropi poput francuskih predsedničkih izbora, pandemije Kovida, rasta antisemitizma, Brexita, požara u katedrali Notr Dam. Pored toga, vrstan je poznavalac prilika u Africi a za izveštavanje sa ovog kontinenta je nominovana za prestižnu Emmy nagradu.

U posljednje vrijeme, fokusirala se na izvještavanje iz Ukrajine, mjesecima prateći dešavanja na terenu. Pre angažmana u CNN-u, Bel je radila kao novinar za BBC, gdje je sedam godina izvještavala iz Westminstera, učvrstivši svoju reputaciju vrhunskog političkog novinara.

N1 je regionalna news platforma koja je počela sa radom 2014. godine. Prepoznata je po svom profesionalnom, objektivnom novinarstvu i nezavisnom uređivačkom pristupu. Od osnivanja je partner CNN-a, a kroz proslavu 10. rođendana slavi i 10 godine uspješne saradnje sa jednom od najvećih medijskih kuća današnjice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!