Melisa Bel: Uloga novinarstva nikada nije bila važnija nego danas

Vijesti 19. sep 202407:45 0 komentara
N1

Novinarka CNN-a Melisa Bel istakla je, pred dolazak na Weekend Media Festival u Rovinju, da uloga novinarstva u borbi protiv dezinformacija nikada nije bila toliko važna kao danas.

Ona je naglasila da je od suštinskog značaja da novinari podržavaju vrijednosti istine, integriteta i odgovornosti i na taj način pokazuju moć slobodnog i odgovornog novinarstva.

“Radujem se što ću se pridružiti tolikom broju briljantnih novinara i pouzdanih članova naše industrije na Weekend Media Festivalu”, poručila je u svojoj izjavi pred dolazak u Rovinj gdje će, kao predstavnik CNN-a, u petak učestvovati na panelu “Snaga i važnost news kanala u doba populizma i lažnih vijesti” koju, povodom 10 godina postojanja organizuje regionalna news platforma N1.

Ona će se pridružiti direktorima N1 iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine – Igoru Božiću, Tihomiru Ladišiću, Katji Šerugi i Amiru Zukiću i zajedno će analizirati kako globalni i regionalni mediji mogu da održe vjerodostojnost i nezavisnost u vremenu kada su pod neviđenim pritiscima.

Panel će se održati u petak od 12.20h a gledaoci će imati priliku da direktan prenos gledaju i na N1 televiziji.

N1 je regionalna news platforma koja je počela sa radom 2014. godine. Prepoznata je po svom profesionalnom, objektivnom novinarstvu i nezavisnom uređivačkom pristupu. Od osnivanja je partner CNN-a, a kroz proslavu 10. rođendana slavi i 10 godine uspešne saradnje sa jednom od najvećih medijskih kuća današnjice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!