Memić za N1 otkrila kako će politički djelovati u budućnosti, te poručila: “Sve je trajalo skoro godinu dana, trpila sam mjesecima”

Vijesti 10. apr 202419:38 0 komentara

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj u ponedjeljak, Arijana Memić je poručila da izlazi iz Kluba Naroda i pravde. Skrenula je pažnju na brojne razloge koji su doveli do toga, a razloge je dodatno obrazložila i u razgovoru za N1. Poručuje i to da u nastavku rada neće djelovati ni kao vlast, ni kao opozicija, te oštro demantuje mogućnosti da se priključi nekoj od stranaka.

Memić na početku razgovora za N1 podsjeća da njena odluka nije donesena preko noći.

“Sve je to intenzivno trajalo unazad skoro godinu dana, a kulminiralo je na hitnoj sjednici vezanoj za sigurnost. Ja se ne kajem zbog svog ulaska u politiku, ušla sam samo sa interesom da je iskoristim kao alat u našoj borbi. Sve ono što sam navela na sjednici kao razloge istupanja značilo je da je kap prelila čašu. Ja to trpim već par mjeseci”, započela je Memić prilikom gostovanja na N1.

Dodaje kako je tokom svih godina političkog aktivizma imala podršku predsjednika stranke Elmedina Konakovića, koji je, kaže, podržao svaku njenu odluku.

“O ovom problemu nisam razgovarala sa predsjednikom stranke, ali jesam mjesecima upozoravala članove kluba, a i direktno ministra Katicu. Sve je krenulo od hitne sjednice o sigurnosti, kada su oni pozvali kao predlagača Džafera Hrvata, koji je načelnik Sektora uniformisane policije, protiv koga je moja porodica podnijela krivičnu prijavu. Nisam htjela na toj sjednici javno pravtii problem, iz suosjećanja prema porodicama doktorica o kojima se pričalo”, nastavila je.

Nadalje, na njena poslanička pitanja postavljena u februaru, odgovore nije dobila ni kroz nekoliko nastavaka hitne sjednice posvećene sigurnosti u KS.

“Onda sam dobila prijedlog da se na moja pitanja ne odgovara na sjednicama, na šta ja nisam pristala jer sam ih postavila javno i transparentno. Potom mi je ponuđeno i da mi se odgovori dostave na nekom internom sastanku”, prisjeća se.

Nakon što je saopštila odluku – uslijedila je poruka Konakovića, kojem je poručila da će biti na raspolaganju za sva dodatna pojašnjenja.

“On mi je rekao da razumije i poštuje moju odluku, ostalo je na tome da se vidimo i razgovaramo. Razumijem da ni on, ni Elvedin Okerić ne mogu da kontrolišu sve unutar stranke. Ovdje se radi o mojim principima, gdje nisam više željela ostajati tu. Rekla sam im da ćemo biti na istom putu dok nam je zajednička borba za pravdu… Ali, ovdje se radi o drugim pojedincima kojima je lični interes važniji od javnog, ja zaista ne želim više da tu budem. Ovo nije lični obračun mene i Katice, ili mene i Naroda i pravde, samo sam željela da otvorim oči onima koji imaju poluge vlasti. Ja ne mogu dozvoliti da neko manipuliše sa mnom, ovo ne traje od jučer, nego mjesecima”, priča Memić za N1.

Napominje da bilo koja oslobađajuća presuda u “slučaju Dženan Memić” neće pokolebati njenu porodicu, jer, kako kaže, slučaj nije gotov, najavljena je već nova optužnica.

U nastavku rada u kantonalnoj skupštini, poručuje Memić, neće djelovati ni kao vlast ni kao opozicija, već će to isključivo ovisiti od tačke o kojoj se raspravlja. Odbija i mogućnost ulaska u neku od drugih stranaka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!