“Merhamet” doprema interventnu pomoć poplavljenim područjima u Krajini

Vijesti 17. maj 202314:49 0 komentara
Merhamet

Timovi Muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet", koje predvodi direktor Regionalnog odbora "Merhameta" Bihać Alen Prošić nalazi se na terenu, u poplavljenim područjima u Unsko-sanskom kantonu.

“Merhamet” je za ugrožene porodice na tom području dopremio vodu za piće, kabanice, konzerve i drugu vrstu interventne humanitarne pomoći, a takva pomoć će se, kazao je Prošić, dopremati kontinuirano.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac je naglasio da je u stalnom kontaktu sa “Merhametovim” ekipama na terenu, da u ovoj humanitarnoj organizaciji budno prate stanje na poplavljenim područjima te da će “Merhamet” pomoći ugroženom stanovništvu, u skladu sa svojim mogućnostima.

UŽIVO: Zbog poplava vanredno širom BiH

Pozvao je građane Bosne i Hercegovine da se i ovoga puta solidarišu sa porodicama čiji su domovi potopljeni u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Krajinu.

Merhamet
Merahmet
Merhamet
Merahmet
Merhamet

“Njima su najneophodniji voda za piće, svijeće, gumene čizme, kabanice, isušivači za vodu, vodene pumpe. Takvu vrstu pomoći “Merhamet” će od građana primati u svim svojim regionalnim i osnovnim odborima širom Bosne i Hercegovine i ona će biti dopremljena na poplavama ugrožena područja”, poručio je Vrbanjac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!