Mešalić reagovao na gostovanje Zukana na N1: Mi nećemo pristati na ucjene!

Vijesti 16. jan 202421:13 0 komentara
N1

"U momentu kada i Dodik i Čović vrše orkestrirani napad na Ustavni sud BIH ovaj “pobočni dočasnik” satnije SDP-a koji se zove Belmin Zukan u Parlamentu FBiH zadužen da instalira Marina Vukoju u Ustavni sud BiH od strane Mladena Boškovića (HDZ) želi da perfidno zaplaši penzionere, korisnike socijalne pomoći i ostale korisnike budžeta da će život stati u FBiH ukoliko se ne usvoji HDZ-ov prijedlog Poslovnika o radu PD Parlamenta FBiH", naveo je Mahir Mešalić iz DF-a u reakciji na gostovanje Belmina Zukana na N1.

Mešalić je poručio da neki nasjedaju na jeftine trikove, iako “nema govora da neko ugrozi socijalne kategorije”.

“Neki mediji nasjedaju na ove jeftine trikove, iako nema govora da neko ove kategorije ugrozi. Ovo je samo spin da bi se pod ovim izgovorima u režiji koalicije okupljene oko HDZ plus pobočnih dijelova SDP, PDA, NiP, NS i “dva Isaka” napravio pritisak, iako oni imaju većinu te mogu izglasati Odluku o privremenom finansiranju za jedan dan”, naveo je Mešalić.

“Sljedeći put, bilo bi korektnije pozvati gosp. Boškovića koga je nelegalno ovlastila da vodi Parlament FBIH Mirjana Lepić iz Naše stranke a ne ove njegove “dočasnike” poput Zukana. Mi nećemo pristati na ucjene, na ukidanje parlamentarnog života u FBiH i demokratije usvajanjem HDZ Poslovnika PD Parlamenta FBiH koji u konačnici vodi do instaliranja u Ustavni sud BiH, kao posljednjoj brani odbrane institucija BiH, onih ljudi koji samo odgovaraju Dodiku i Čoviću. Ako mislite da ćemo mi pod pritiskom spustiti uši grdno se varate”, zaključio je u Facebook postu Mahir Mešalić.

Podsjetimo, Belmin Zukan je pojasnio da ukoliko se ne donese odluka o usvajanju budžeta ili barem privremenom finansiranju, od 1. februara u FBiH se neće moći isplatiti ništa osim vanjskog duga.

“Ako se ne donese budžet ili privremeno finansiranje, od 1. februara ne možemo isplatiti ništa osim vanjskih dugova. To znači nema penzija, nema socijalne pomoći. Sve bi to bilo zaustavljeno. Zato smo u decembru htjeli donijeti budžet, bili smo u zaostatku s vremenom. Imali smo završen budžet krajem decembra, ali smo na jednom sastanku zaključili da ne treba ići u hitnu proceduru nego da ga prvo usvojimo u nacrtu i da ide u javnu raspravu. Očekujem da ćemo privremeno finansiranje usvojiti u srijedu, nakon toga na sljedećkoj sjedncii sredinom februara da ćemo usvojiti Nacrt budžeta u oba Doma i da ćemo do kraja marta imati usvojen budžet koji će se od 1. aprila moći primjenjivati“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!