Migranti izmješteni iz neuslovnog objekta Krajina-metal u Bihaću (FOTO/VIDEO)

Vijesti 13. jul 202108:26 > 08:29 3 komentara
N1

Migranti koji su boravili u neuslovnom objektu nekadašnje fabrike Krajina-metal na samom ulazu u Bihać, izmješteni su u kamp Lipa.

Riječ je o skoro potpuno srušenom objektu u kojem su boravili migranti, a među njima su uglavnom osobe koje su stigle iz Afganistana i Pakistana, dok je nešto manji broj došao iz Bangladeša. Akciju su izveli pripadnici MUP- USK.

Među migrantima ima i maloljetnika, a oni ovaj neuslovni objekt koriste duže od tri godine.

Migranti nisu imali nikakve uslove

Najveće probleme migrantima stvarali su snijeg i niske temperature tokom zime, a zbog lošeg stanja ovog objekta, oni nisu imali uslova za provođenje lične higijene, ali ni život dostojan čovjeka.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Iako se ranije izvještavalo da uslovi nisu baš najbolji ni u kampu Lipa nedaleko od Bihaća, migranti će ipak imati bolje uslove nego što su imali u Krajina-metalu, prostoru koji je skoro u potpunosti uništen.

POVEZANA VIJEST

Migranti nastoje doći do drugih zemalja

Loši sanitarni uslovi, ali i povrede koje dobiju tokom prelaska granice su bili česti povodi za pružanje medicinske pomoći, a migrantima su velika podrška bili i članovi humanitarnih organizacija i građani koji su im dostavljali hranu, ali i sredstva za ličnu higijenu i osjeću.

Migrantima koji su “zaglavili” u Bosni i Hercegovini nastojeći doći do nekih drugih evropskih zemalja, ovih dana je sunce i ljepše vrijeme pomagalo da se barem ne bore sa hladnoćom u napuštenom objektu Krajina-metal.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare