Migranti izmješteni iz neuslovnog objekta Krajina-metal u Bihaću (FOTO/VIDEO)

Vijesti 13. jul 202108:26 > 08:293 komentara
Izvor: N1

Migranti koji su boravili u neuslovnom objektu nekadašnje fabrike Krajina-metal na samom ulazu u Bihać, izmješteni su u kamp Lipa.

Riječ je o skoro potpuno srušenom objektu u kojem su boravili migranti, a među njima su uglavnom osobe koje su stigle iz Afganistana i Pakistana, dok je nešto manji broj došao iz Bangladeša. Akciju su izveli pripadnici MUP- USK.

Među migrantima ima i maloljetnika, a oni ovaj neuslovni objekt koriste duže od tri godine.

Migranti nisu imali nikakve uslove

Najveće probleme migrantima stvarali su snijeg i niske temperature tokom zime, a zbog lošeg stanja ovog objekta, oni nisu imali uslova za provođenje lične higijene, ali ni život dostojan čovjeka.

Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1

Iako se ranije izvještavalo da uslovi nisu baš najbolji ni u kampu Lipa nedaleko od Bihaća, migranti će ipak imati bolje uslove nego što su imali u Krajina-metalu, prostoru koji je skoro u potpunosti uništen.

POVEZANA VIJEST

Migranti nastoje doći do drugih zemalja

Loši sanitarni uslovi, ali i povrede koje dobiju tokom prelaska granice su bili česti povodi za pružanje medicinske pomoći, a migrantima su velika podrška bili i članovi humanitarnih organizacija i građani koji su im dostavljali hranu, ali i sredstva za ličnu higijenu i osjeću.

Migrantima koji su “zaglavili” u Bosni i Hercegovini nastojeći doći do nekih drugih evropskih zemalja, ovih dana je sunce i ljepše vrijeme pomagalo da se barem ne bore sa hladnoćom u napuštenom objektu Krajina-metal.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar