Miholjsko ljeto: Kupači na Vrbasu, turisti i zabava

Vijesti 04. okt 202320:20 0 komentara
N1

Za najhrabrije, Vrbas ni u oktobru nije hladan.... Oni najodvažniji, sunčano vrijeme i ugodne temperature iskoristili su i da zaplivaju. Nema ih puno, ali za njih je sada kažu idealno.  Nije vruće. Nema gužve. A da se ne smrznete, postoji i recept kako.

“Prvo se mora ići u Vrućicu, pokupiš neku energiju i onda možeš ići u Vrbas i nije problem. Je li to onda neko nepisano pravilo? Jeste, da da to je dobro za zdravlje , kao sve se to nešto stišće i širi i onda to dobro radi. Jeste li vi jedan od najhrabrijih banjalučana? Trenutno jesam”, kaže jedan Banjalučanin.

A hrabra je i baka Lolita. Iako je tu u bazenu Vrućica koji su obogaćeni toplom mineralnom vodom pomijašanom sa hladnim Vrbasom, zatičemo je na kupanju. Za nju i još pojedine, na proljeće i u jesen na Vrućici je najljepše.

“Nije vam hladno?”

“Ma ne, ja uživam u ovoj vodi. Kada ima hljeba, ja nahranim patke i ribe, družim se ovdje, šalimo se, pričamo viceve, ja ovdje lijepo provedem dan”.

“Ja dolazim sa Alpi iz Austrije, meni je ovo super, ovo mi je pretoplo”.

Ali nije baš za sve. Više je onih koji su zagazili samo do članaka. Iskoristii priliku da još malo potamne. Prošetaju se, odmore.

“Pa sad da je idealno, to je malo diskutabilno, idealno je tamo oko Sv Petra kad su tempreatire malo jače, a ovo sada treba se paziti”.

“Jesi li se kupao u Vrbasu?”

“U Vrbasu nisam”.

“Nisam se kupao. Ja dođem ovdje jednom godišnje, 10, 15 dana, iskoristim ovo, ali ne dolazim često.”

Zahvaljujući toplom vremenu u smaragdno zelenom Vrbasu, ovih dana ne uživaju samo kupači, već i zaljubljenici u dobru plovidbu i ribolov.

Miholjsko ljeto će bar u Banjaluci potrajati sigurno još nekoliko dana. Sunčano vrijeme i temperature u prosjeku 20 stepeni očekuju se do kraja sedmice. Bliži se i vikend. Sve su to razlozi da slobodne dane a izgleda i radne ne provedete u zatvorenom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!