Mijatović: Republika Srpska je pod sankcijama, ovdje se neće stati!

Vijesti 01. aug 202310:13 0 komentara
N1

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović objavio je svoju reakciju na sankcije koje su Sjedinjene Američke Države uvele dužnosnicima koji dolaze iz bh. entiteta Republika Srpska.

“SNSD i njihovi sateliti su pod parolom borbe za RS upravo taj entitet stavili pod sankcije. Slijede veoma teški mjeseci u kojima će sve biti blokirano, kompletno rukovodstvo entiteta RS je pod sankcijama i to vrlo jasno, zbog narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i visoke korupcije. Ovi ljudi su doveli u poziciju izolacije prevashodno srpski narod u Bosni i Hercegovini. Jasno je da se traže normalnije i drugačije politike među srpskim političkim strankama, da li ih ima, vidjet ćemo.

Ovdje se neće stati, međunarodna zajednica je spremna da nastavi sa kažnjavanjem onih koji vode ovakve politike, a da budemo jasni ni zvanični Beograd neće pomoći istima, jer interesi Srbije su interesi Srbije, ali to mnogi od njih ne shvataju”, naveo je Mijatović.

SAD uvele nove sankcije: Na listi Cvijanović, Stevandić, Višković i Bukejlović

Mijatović je poručio da je danas “vrhunski srpski patriotski čin distancirati se i riješiti ovakvih politika”.

“Vrhunski srpski patriotski čin danas je distancirati se i riješiti se ovakvih politika, nadam se da će sada to mnogi shvatiti i da se može pronaći nova većina i drugačiji pristup na političkom tržištu u RS-u.

Vi “veliki“ Srbi ste entitet RS stavili pod sankcije, to vam vrlo jasno kaže onaj koga zovete srpskim izrodom i izdajnikom.

Vidjet ćemo kako će mene, a kako vas historija upisati”, poručio je Mijatović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!