Milan Dunović o “organiziranoj hajci” na Željka Komšića

Vijesti 16. feb 202219:00 5 komentara
Milan Dunović
Milan Dunović (N1)

Potpredsjednik Demokratske fronte i potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović oglasio se danas povodom "organizirane i ujedinjenje hajke na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika DF-a Željka Komšića, a sve zbog čestitke za Dan nezavisnosti Kosova".

“Predstavnici vlasti i opozicije iz manjeg bh. entiteta umjesto što upućuju uvrede na račun predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, zanemarujući da je istu ili sličnu čestitku uputio i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, nisu bilo ovako glasni kada je Milorad Dodik jučer u Srbiji nastavio sa svojom separatističkom retorikom i politikom kazavši da Srbi danas imaju dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku”, navodi Dunović.

Vezane vijesti

Niko od predstavnika vlasti i opozicije, kako je dodao, nije rekao ni riječ protivljenja, a kamoli da je osudio ovakav čin.

“Zato danas, nijedni ni drugi, nemaju nikakvo pravo spočitavati bilo kome i bilo šta, posebno kada se u cijelom svijetu zna čije aktivnosti i politika su regiju dovele na ivicu sukoba. Osim toga, nismo bili u prilici čuti ni od predstavnika vlasti niti opozicije da im smeta nagrađivanje ratnih huškača pod pokroviteljstvom Srbije. Republika Srpska je entitet u Bosni i Hercegovini i nikada neće biti država. Država jeste i bit će uvijek Bosna i Hercegovina”, zaključio je Dunović, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare