Milanović: Nemam dobre odnose sa SDA i Izetbegovićem

Vijesti 12. feb 202421:44 0 komentara
Milanović i Izetbegović
Milanović, Izetbegović i Mesić (Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas)

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ocijenio je kako su njegovi odnosi sa Srbijom "okej" i dodao da loše odnose ima samo sa "dijelom sarajevske čaršije", misleći na Stranku demokratske akcije Bakira Izetbegovića.

„Moji odnosi sa susjedima, bez obzira na otrov koji prosipa (premijer Hrvatske Andrej) Plenković, nisu dobri samo sa dijelom sarajevske čaršije, sa SDA i Bakirom Izetbegovićem“, rekao je Milanović u intervjuu za N1 koji je emitovan juče na toj televiziji.

Sa druge strane, za Milanovića su odnosi sa Srbijom „okej“.

„Sa Srbijom su odnosi okej, ne mogu biti bolji“, istakao je Milanović u dijelu intervjua gde se osvrnuo na odnose u regionu.

Predsjednik Hrvatske je kazao i kako su odnosi sa Mađarima „mnogo bolji, nego kao kad kaže raniji premijer Holandije da će Mađarska morati da kleči“.

„Pa ko si ti? Kruna svetog Stjepana (kruna kojom su krunisani ugarsko-hrvatski kraljevi) nije moja kruna, ali je brate jednako stara kao holandska, kako to uopšte možeš da kažeš. Iz te arogancije i oholosti proizilaze novi problemi. Ljudi imaju identitet, ponos i samopoštovanje“, naveo je Milanović.

Hrvatski šef države je u intervjuu ocijenio i kako je status Hrvata u Bosni i Hercegovini „ispod svakog nivoa“ i dodao kako je uloga Plenkovića u tome „kukavička“.

„Ne radi se ništa što bi njega moglo prikazati u sivom svjetlu u Briselu ili kao nekog ko diže prašinu i filozofira“, rekao je Milanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!