Miletić: Čoviću, ne zovi Komšića onim što nije!

Vijesti 29. nov 202116:41 11 komentara
You tube - printscreen

Zlatko Miletić, delegat u Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine poručio je u ponedjeljak predsjedavajućem Draganu Čoviću da Željka Komšića ne zove bošnjačkim članom Predsjedništva BiH. "On je izabran za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Možemo govoriti o načinu, ali nemojte govoriti ono što nije", podsjetio je.

Čović je ranije na današnjoj sjednici poručio kako bi gašenje jednog doma u Parlamentarnoj skupštini BiH značilo da “dominantna većina u Federaciji BiH “može sve odluke donijeti u Vladi FBiH i Predstavničkom domu, bez ikoga”.

“To bi značilo – ako bi manjina u FBiH nekoga pogledala poprijeko, taj bi imao pravo da se naljuti i da to odradi na način kao što je urađeno do sada desetinu puta”, zaključio je Čović.

Lider HDZ-a je još jednom ponovio “kako su ovom ovdje Parlamentu u drugom domu izglasali Centralnu izbornu komisiju bez javnog konkursa, pravilnika i kriterijuma”.

Čović je rekao da to samo pokazuje bahatost onoga ko misli da to tako može.

“Sad bismo mi kao trebali slušati tu Centralnu izbornu komisiju, kao zakonodavno tijelo da ono sprovodi proces izbora naredne godine”, zaključio je predsjedavajući Doma naroda PS BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare